A vonzalom felépítése telefonhívással (A ZEIGARNIK-HATÁS)

A Zeigarnik-hatás kimondja, hogy az emberek jobban emlékeznek a félbeszakadt vagy be nem fejezett dolgokra, mint a befejezettekre. Számunkra pedig azért fontos ez, mert ez az egyik legfontosabb elmélet, amelyre a programot építettem…

Ahhoz, hogy pontosan elmagyarázzam, hogyan is működik ez a módszer, engedd meg, hogy a TV-műsorok példáját hozzam fel!

Tegyük fel, hogy felelősek vagyunk egy sorozat sikeréért. A legfőbb célunk, hogy minél több nézőt csábítsunk a képernyő elé.

A TV önmagában egy nagyon izgalmas jelenség. Hónapokon, sőt, gyakran éveken keresztül mesél el történeteket, amikor a filmek többsége mindezt lezavarja két óra alatt. Persze nagyon fontos a nézettség, hiszen ezen áll vagy bukik a sorozat jövője…

Mit tehetünk tehát azért, hogy a nézettségi mutatók folyamatosan magas értékeket mutassanak?

 

A Zeigarnik-hatás ebben nagy segítségünkre lehet!

Mindössze annyi a dolgunk, hogy olyan pillanatokat írunk a történetbe, amely megoldatlanul hagy egy problémát, vagy félbeszakít egy fontos pillanatot, és már meg is van a kívánt hatás… a nézőközönség egy emberként kiált majd fel: “Azonnal meg kell tudnom, hogy mi fog történni!”

Ha a sorozat minden részének végére írunk egy olyan mozzanatot, amely függőben hagy egy fontos eseményt, akkor a nézők azt érzik majd, hogy muszáj, hogy megnézzék a következő részt is, így garantáltan visszatérnek majd a képernyők elé!

Persze a sorozatok egyes epizódjai között gyakran egy hét is eltelik, ami alatt a nézőknek többször is eszébe juthat a sorozat, és így a várakozás miatti izgalom is egyre növekszik majd.

 

Így működik tehát a Zeigarnik-hatás a gyakorlatban, és így fogod te is felhasználni ezt a módszert a volt pároddal kapcsolatban! Nézzünk, milyen lépések várnak rád:

 1. Az exed felhív –> 2. A vonzalom erősödik –>  3. A beszélgetés félbeszakad, “a történet függőben marad” –> kezdődik minden előlröl…

 

Ha egyelőre még nem világos, hogy hogyan is néz ez ki a gyakorlatban, ne aggódj, ugyanis most elmagyarázom az összes pontot!

ELSŐ LÉPÉS: TELEFONBESZÉLGETÉS AZ EXEDDEL

A második szintnél már írtam arról, hogy hogyan tudsz üzenetekről telefonbeszélgetésre váltani. Ha szükségét érzed, olvasd újra azt a részt, mert a következő tudnivalók szorosan kapcsolódnak hozzá. Többek között most arról lesz szó, hogy milyen céljaid vannak a telefonbeszélgetésekkel.

You have a short term goal and a long term goal.

Van egy rövidtávú és egy hosszútávú célod.

Rövidtávú cél = egy olyan atmoszféra megteremtése, amiben az exed alig várja majd, hogy ismét beszélhessen veled.

Ahogyan azt már korábban kifejtettem, erre tökéletes a Zeigarnik-hatás. Ennek köszönhetően képes leszel úgy manipulálni a beszélgetéseket, hogy a volt párod izgatottan várja a következő hívásodat.

Viszont nagyon könnyű ilyenkor megfeledkezni a hosszútávú célról…

Hosszútávú cél = a hármas szintről továbblépni a négyes szintre.

A legszebb dolog ebben a programban az, hogy a rövidtűvú és a hosszútávú célodat egyaránt szolgálja minden lépés. Minden úgy van kitalálja, hogy fokozatosan közeledj a célod felé, nem számít, mennyire összetettnek is tűnik első látásra a feladat. Mielőtt azoban erre rátérnék, említést kell tennem egy másik dologról….

MÁSODIK LÉPÉS: A VONZALOM NÖVELÉSE

A vonzalom erősödése létfontosságú ahhoz, hogy a volt párod ismét beszélni akarjon veled telefonon. A kérdés már csak az, hogy ezt hogyan tudod elérni…

Sok minden eszébe jut az embernek, amikor a vonzalomról van szó. Flörtölés, esetleg ennél intimebb és szexibb témák, stb. Az igazság az, hogy nem számít, pontosan hogyan éred el a célod, a lényeg, hogy megtaláld azt a pontot, amely összeköt benneteket, és amely idővel elszakíthatatlan kötelékké erősödik majd.

Mindig legyenek érdekes témák a tarsolyodban

Képzeld el a következő helyzetet: épp a volt pároddal beszélsz telefonon, és minden nagyon jól alakul. A vártnál is jobban alakulnak a dolgok, és nagyon izgatottan várod a folytatást. Csak egy baj van…

…hirtelen eszedbe jut, hogy nem tudod, milyen témát hozz fel, és pánikba esel. Köpni-nyelvi nem tudsz, kínos csend tölti meg az étert, és senki nem ragadja magához az irányítást.

NE HAGYD, HOGY EZ MEGTÖRTÉNJEN VELED!

Soha ne kezdj beszélgetésbe úgy, hogy nem vagy felkészült, hiszen ez kulcsfontosságú mozzanat.

Az én tanácsom az, hogy minden telefonhívás előtt legyen előtted egy lista legalább 5 érdekes dologról. És ne feledd, ez a minimum. Ha ennél is több érdekes és lenyűgöző dolgot tudsz majd mondani, sokkal jobb helyzetben leszel!

És mik az érdekes témák?

Ez egy nagyon jó kérdés!

HARMADIK LÉPÉS: A BESZÉLGETÉS “FÉLBESZAKAD”

Itt jön a képbe a Zeigarnik-hatás!

Ahogyan azt már korábban is leírtam, ennek a pszichológiai jelenségnek a lényege, hogy az emberek sokkal jobban emlékeznek a félbeszakadt vagy be nem fejezett dolgokra, mint a befejezettekre.

Vagyis ha sikerül egy érdekes beszélgetésbe bonyolódni az exeddel, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel fog rád gondolni később, ha hirtelen félbeszakad a beszélgetésetek…

Nézzük is, hogy mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy “félbeszakadjon a beszélgetés”…

Találd meg a beszélgetés csúcspontját, majd hirtelen köszönj el!

Azzal, hogy a legérdekesebb résznél teszed le a telefont, megmarad benne egy olyan türelmetlen érzés, amelyet csak a beszélgetés folytatása oldhat fel. Vagyis újra és újra rád gondol majd, és arra, hogy mikor beszélhettek újra. Mindig többre és többre vágyik majd, és mindig te leszel a vágyakozásának tárgya.

Azonban nem elég, ha egyszerűen csak félbeszakítod a beszélgetést, majd leteszed a telefont. Nagyon fontos, hogy a beszélgetés csúcspontján tedd ezt, és mindjárt meg is mutatom, hogyan tudod ezt megtalálni! 

A beszélgetésnek vannak hullámvölgyek és magasságok is benne.

Most képzeld el, hogy ez a beszélgetéseteket reprezentálja, vagyis először lassan és döcögősen indul a dolog, majd egyre gyorsul a tempó, ahogy felveszitek egymás ritmusát. Előbb-utóbb a beszélgetés eléri a csúcspontot, amikor megfogalmazódik bennetek, hogy valójában mennyire jól érzitek magatokat egymással.

Természetesen ezután bekövetkezhet egy természetes hanyatlás, különösen akkor, ha kifogysz a témákból. Sőt, az is előfordulhat, hogy bármennyire is élvezitek a beszélgetést, mindketten elfáradtok, hiszen mindannyian emberből vagyunk.

Hol van tehát az az ideális pont, amikor a legjobb lezárni a beszélgetést?

Ha sikerül ezen a ponton lezárni a beszélgetéseket, akkor garantált, hogy sokat fog gondolni rád. Én legalábbis biztosan ezt tenném, sőt, az az érzés maradna meg bennem, hogy nem adod könnyen magad, és nálad van az irányítás. Ha sikerül ezt a pozíciót tartanod, akkor a Zeigarnik-hatás tökéletesen érvényesülhet, te pedig gyűjtöd a pirospontokat! ? Ne feledd, az embereknek mindig az kell, amit nem kaphatnak meg!

Most pedig lépjünk tovább a hármas szint kettes szakaszára!