Emberek milliói voltak már ebben a helyzetben korábban…abban az idegőrlő helyzetben, amikor egyetlen apró dolgon áll vagy bukik minden.

Egyetlen mágikus szót, kifejezést, mondatot keresnek, amivel minden visszaállhat a normális kerékvágásba.

Rengeteg ember azért olvassa most ezt, mert vissza akarja szerezni a volt párját. Egyetlen probléma van ezzel a gondolkodásmóddal: ez sajnos sosem ennyire egyszerű.

Rengeteg belső munkát, stratégiát és még szerencsét is igényel, hogy sikerrel járj.

Az az igazság, hogy én nem tudom neked az összes olyan információt átadni, amire szükséged lesz ahhoz, hogy visszaszerezd az exedet.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én mindent tudok erről, de nem teszem.

Ehelyett összeállítottam egy olyan tervet, ami észletesen elemzi a kommunikációs csatornákat, és elég információval szolgál ahhoz, hogy könnyedén boldogulj egyedül is!

 

Van egy jó meg egy rossz hírem

A rossz hírem az, hogy nem létezik olyan szó, kifejezés vagy konkrét előadás, amivel vissza tudnád szerezni a volt párodat.

Tudom, elég erős kezdés, de mivel rengeteg a félreértés ezzel kapcsolatban, ezért fontos a legelején leszögeznem, hogy mi az igazság.

Azonban minden éremnek két oldala van, és ahol van rossz hír, ott van jó is.

A jó hírem az, hogy léteznek olyan szavak, kifejezések és kifejezésmódok, amelyek segíthetnek visszaszerezni a volt párodat!

Gondold végig, hogy reálisan mennyi időbe telik két embernek ismét összejönnie egy szakítás után. Általában pillanatok, interakciók, és érzelmek kesze-kusza kombinációja kell ahhoz, hogy két ember ismét egymásra találjon.

Számtalan apró dolog kell ahhoz, hogy sikereket érj el ezzel a programmal. Nem tudok neked egyetlen egy dolgot sem tanítani, amivel garantált a siker, de meg tudok neked tanítani nagyon sok apróságot, amelyeknek a megfelelő alkalmazása elég lesz ahhoz, hogy visszaszerezd a volt párodat.

Mielőtt belecsapunk a közepébe, fontos megértened, hogy hogyan épül fel ez a folyamat…

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

Milyen lépéseket kell megtenned, hogy visszaszerezd a volt párodat

Három pontba szedve látható, hogy hogyan is épül fel ez a folyamat:

 1. Üzenet
  2. Telefon
  3. Személyes találkozás

Ez a három pont mutatja, hogy melyek azok a médiumok, amelyeken keresztül kapcsolatot teremtesz majd az exeddel: először üzeneteken keresztül, majd telefonon, végül pedig személyesen.

Itt a fokozatosság a kulcs.

A lépések helyes sorrendje azért fontos, mert ez lehetőséget ad arra, hogy elmélyüljön a kapcsolat és fokozatosan növelni tudd a kettőtök közötti intimitást és vonzalmat.

Amint úgy érzed, hogy elég volt az sms-ből, jöhet a telefon, majd egy bizonyos pont után a randi.

De mi van a részletekkel?

Ahogyan azt már korábban is említettem, megpróbálok neked átadni minden információt erről a három médiumról, hogy sikeresen kiépüljön a kettőtök közötti kapcsolat.

A három pontot három különböző részben fogom tárgyalni, és mindegyik pont külön alpontokat tartalmaz.

Helyezkedj el kényelmesen, mert ez hosszú lesz! Kezdjük is az üzenetekkel!

Kapcsolatfelvétel a zéró kontakt időszak után

A zéró kontakt szabályról annyit kell tudnod, hogy egy bizonyos ideig mindenféle kapcsolatot megszakítasz a volt pároddal.

Ez az időszak általában 21-45 nap. Ennek az a célja, hogy időt és lehetőséget ad mindkettőtöknek arra, hogy érzelmileg kicsit megnyugodjatok, valamint hogy hiányozni kezdjen a másik.

Viszont ahhoz, hogy visszaszerezd a volt párodat, elkerülhetetlen, hogy beszélj vele…

Amikor pedig eljön a megfelelő pillanat, akkor az a legjobb, ha üzenetet küldesz neki. És hogy miért?

Azért, mert ez a legkevésbé fenyegető kommunikációs út, és lehetőséged van irányítani egy csomó aspektusát.

De van itt egy probléma, amiről mindenképpen beszélnünk kell…

Mit mondasz az exednek azután, hogy hosszú ideig nem beszéltetek?

Ahhoz, hogy biztosan választ kapj, az a legfontosabb, hogy olyan üzenetet küldj neki, amire lehetetlen NEM válaszolni.

Nézzünk egy példát!

Tegyük fel, hogy a volt párod imádja Párizst. Megtudod, hogy egy közös barátotok két személyes utat nyert Párizsba, és ezt mindenképpen meg akarod osztani az exeddel, hiszen tudod, hogy mindig is nagy álma volt odautazni.

Erre nehéz lesz nem válaszolni, hiszen

1. közös barátotokról van szó, tehát személyes a hír,

2. olyan témát érint, amit nagyon közel áll hozzá,

3. a téma nem kettőtöket érint, tehát nem olyan fenyegető.

A kulcs tehát az, hogy tudnod kell, mi az a téma, ami biztosan érdekli a volt párodat és amit egyszerűen nem tud figyelmen kívül hagyni.

Ha ez megvan, akkor olyan üzenetet kell írnod, ami nem fenyegető, vagyis nem kettőtökről vagy a kapcsolatotokról szól. A legjobb, ha közös barátokat, vagy közös érdeklődési kört érint.

Ha sikerül választ kapni, akkor onnan sokkal könnyebb egyéb témák felé is elkalandozni, hiszen mégiscsak így az udvarias…?

 

Mit írj üzenetben, hogy erősítsd a vonzalmat

A legtöbb ember arról az egy tökéletes üzenetről álmodozik, amely varázsütésre ismét fellobantja majd a másikban a szenvedélyt és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Sajnos ilyen eredményt nem fogsz elérni egyetlen üzenettel sem…

Emlékszel, amikor arról írtam, hogy sok apró mozzanatra, pillanatra és jó érzésre lesz szükség ahhoz, hogy ismét szoros kapcsolat épüljön közöttetek?

Nos, ugyanez igaz akkor is, amikor vonzalmat szeretnél ébreszteni a volt párodban. Ha arra számítasz, hogy egy-két üzenet elég lesz ehhez, akkor sajnos csalódást kell okoznom.

Kitartó munkára lesz szükség, hogy lassan, de biztosan ismét szorosabbra fűzd a szálakat kettőtök között.

Ebben a részben arról beszélünk majd, hogy pontosan mit kell tenned és mit kell írnod ahhoz, hogy ismét erős legyen kettőtök között a vonzalom.

Hogyan használd fel a kellemes emlékeket a javadra

Alapvetően arról van itt szó, hogy kiválasztod a legboldogabb pillanataitokat, majd emlékeztetőt küldesz róluk az exednek.

Fontos, hogy az emlék kristálytiszta legyen, tehát minél részletesebben írod le, annál hatásosabb lesz. A célunk, hogy visszarepítsük a volt párodat az időben, hogy újra felelevenedjenek benne a régi szép idők.

Ideális esetben akkor küldesz ilyen üzenetet, amikor már végeztél egy próbát a volt párodon. És hogy miért próbára gondolok?

Mindössze annyit kell tenned, hogy először csak finom utalásokat teszel egy egyébként nem túl intenzív és szenvedélyes emlékre. Ilyen lehet például egy olyan spontán találka, ahol nagyon jól szórakoztatok és rengeteget nevettetek.

Láthatod, hogy nem túl romantikus, nincs benne rengeteg érzelem, tehát nem olyan fenyegető. Ha erre jól reagál, akkor jöhetnek a romantikusabb emlékek…

 

Foglaljuk össze négy lépésben, hogy hogyan is néz ez ki:

 1. lépés – az első üzenetben egy olyan emléket idézel fel, ami érdekes volt, jól szórakoztatok, de nincs benne semmi romantikus. Pozitív válasz esetén vársz egy napot,mielőtt küldöd a következőt.
 2. lépés – a második üzenetben már megemlíthetsz egy randit vagy olyan közös időtöltéseket, amelyek már intimebbek és romantikusabbak voltak. Elég utalni rá, ne legyen túl sok benne az érzelem. Pozitív válasz esetén szintén vársz egy napot,mielőtt küldöd a következőt.
 3. lépés – a harmadik üzenetben már megjelenhet a “Hiányzol!” érzelem, ez már kicsit érzelmileg intenzívebb lehet. Pozitív válasz esetén vársz egy napot,mielőtt küldöd az utolsót.
 4. lépés – a negyedik, vagyis az utolsó üzenet, ami nem csak tele van érzelmekkel és romantikával, de lehetőséget is ad a továbblépésre.

Hogyan lépjünk tovább az üzenetekről a telefonra

Nem kell zseninek lenned ahhoz, hogy tudd: üzenetekben beszélgetni a volt pároddal teljesen más, mint telefonon tenni ugyanezt.

Egy üzenetre bárki válaszolhat, de telefonon beszélgetni, ráadásul elhívni valakit randira….Itt komoly munkára lesz szükség!

Nyilván itt is fontos a fokozatosság, hiszen nem lehet elsietni semmit, és mivel az exedről van szó, ezért különösen érzékeny a téma.

A korábbiakban arról beszéltünk, hogy mit mindent írhatsz neki üzenetekben, ami, valljuk be, eléggé limitált volt, hiszen mégiscsak írásban zajlott a kommunikáció.

A végső célunk azonban az volt, hogy a következő szintre lépjünk, ami nem más, mint a telefon.

És hogyan érheted ezt el?

Örülök, hogy megkérdezted!

 

A féltörténet módszer

Egyik nap épp hazafelé sétálsz, amikor észreveszel valami szokatlant. Egy kisfiú áll az útszélén, mellette pedig két lány verekszik.

Mi ebben a szokatlan?

Az, hogy ez a két lány érte verekszik, és nem csak ez, hanem az is, hogy nem is olyan kislányok már, hanem felnőtt nők.

Sőt, – és most figyelj-, nem csak hogy felnőtt nők, hanem konkrétan idős nők, akik már a hetvenes, nyolcvanas éveikben járhatnak…

Érdekel, mi történt ezután?

Mivel eléggé bonyolult és hosszú lenne leírni, így a legjobb, ha telefonon beszéljük meg a többit!

…..

Észrevetted, mit csináltam? Van bármi ötleted ezek után, hogy mi az a féltörténet módszer?

Alapvetően arról van szó, hogy csak a felét meséled el egy nagyon érdekes sztorinak, és amikor az exed szeretné hallani a többit, akkor a fenti mondattal próbálsz átváltani egy telefonbeszélgetésre.

Vagyis egy érdekes történet a csali, és ha bekapja, akkor máris telefonon folytathatjátok a beszélgetést!

Mit mondj a telefonban

Talán egyszerűnek tűnik a dolog, de telefonon beszélni a volt pároddal nem lesz olyan egyszerű. És hogy miért nem?

Először is azért, mert ha írásban kommunikáltok, akkor lehetőségedben áll neked irányítani bizonyos dolgokat. Például ha valami vicceset ír, akkor van időd, hogy kigondolj valami frappáns választ.

Ha felzaklatja magát valamin, akkor van időd végiggondolni, hogy merre érdemes navigálni a beszélgetést.

Telefonálás közben azonban nem lesz erre lehetőséged!

Tegyük fel, hogy izgulsz a beszélgetés közben, és mondasz valami butaságot. Erre a volt párod furcsán reagál, vagy felzaklatja magát. Mit tehetsz ilyen helyzetben?

Nagyon fontos, hogy nem is szabad ilyen helyzetbe kerülnöd, és pontosan emiatt írtam meg ezt a fejezetet.

Összeszedtem az összes fontos tudnivalót ahhoz, hogy mi a teendő telefonálás során, sőt, még néhány témát is felsoroltam.

Mielőtt azonban a témákhoz érnénk, lássuk előtte, hogy milyen szabályai vannak a telefonálásnak!

1. szabály: kerüld a kínos csendet

Előfordult már veled az, hogy beszéltél valakivel telefonon, de mindketten kifogytatók a témából és csak ültetek ott csendben hosszú percekig?

Az ilyen kínos pillanatok most a legnagyobb ellenséged, így fontos, hogy minél kevesebb legyen belőle.

Mi a legjobb módja annak, hogy elkerüld a kínos csendet?

A felkészültség!

Ha én a helyedben lennék, akkor biztos, hogy összekészítenék egy listát minden olyan témáról, amelyről tudok beszélni. Ha bármikor olyan helyzetbe kerülsz, hogy hirtelen nem jut eszedbe semmi, akkor elég lesz rápillantani a listára, és máris lesz téma.

Lássuk, mi a következő szabály!

2. szabály: A célod, hogy elhívd egy randira

Az elsődleges célod ezen a ponton az, hogy összehozz egy találkozót az exeddel. Nézzük, hogy milyen fontos dolgokra kell odafigyelned!

Mikor érdemes feltenni a kérdés?

Soha, semmilyen körülmények között ne hívd el randira az első telefonbeszélgetés alkalmával. Fokozatosan kell kiépíteni a kapcsolatot és a vonzalmat, úgyhogy azt javaslom, hogy várj legalább három kellemes telefonbeszélgetésig, mielőtt felteszed a kérdést.

Nagyon fontos, hogy a beszélgetéseknek pozitívnak kell lenniük!

Hogyan hívd el randira telefonon?

Erre vonatkozóan is szigorú szabályaink vannak. Nagyon okosnak kell lenned, és tartanod kell magad a stratégiához, ha sikereket akarsz elérni.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, megmutatok neked egy taktikát, ami nagyban megnöveli az esélyét annak, hogy a volt párod igent mondjon a randira.

Tegyük fel, hogy három dolog közül választhatsz:

 1. Elmentek egy csoportos randira
 2. Elmentek együtt ebédelni/kávézni
 3. Elmentek egy igazi randira kettesben

Szerinted ezek közül melyik a legkevésbé fenyegető?

Az 1. pont, igaz? Mivel csoportban vagytok, ezért kevésbé valószínű, hogy nyakon öntöd érzelmekkel, így nagyobb valószínűséggel fog igent mondani.

Itt annyi a célod, hogy egy semleges, biztonságos környezetben éreztesd vele, hogy igazából csak rá figyelsz.

Mindenki szeretné magát különlegesnek érezni, így pl. mondhatsz neki ilyeneket, hogy “Szívem szerint csak téged hívtalak volna”, mivel ezzel intim közeget teremtesz kettőtök között még a legnagyobb tömeg közepén is.

Ha ezt eléred, akkor a következőkben is könnyebb dolgod lesz.

Témák telefonbeszélgetéshez

Ahogyan azt korábban ígértem, felsorolok most neked néhány dolgot, amiről beszélgethettek majd, hogy soha ne legyen kínos csend a vonalban:

 • A legviccesebb dolog, ami megtörtént veled
 • A legszebb hely, ahol valaha voltál
 • Mik a céljaid az életben
 • Hol látod magad 5 év múlva
 • Kedvenc gyerekkori emléked
 • Kedvenc sorozatod/filmed/könyved
 • Pillanatok, amelyek mélyen megérintettek
 • Hogyan élnéd túl a zombiapokalipszist
 • Kérdezd a munkájáról/hobbijáról
 • Válassz ki egy videót, amit ő is szeretne, és nézzétek meg együtt, miközben beszéltek, stb.

Mit mondj személyesen

A személyes beszélgetések nagyban különböznek az üzenetektől és a telefonhívásoktól, mégpedig a következők miatt:

 • Villámgyorsan vágnia kell az eszednek minden helyzetben, illetve kitűnő megfigyelőnek is kell lenned! Meg kell tanulnod olvasni az exed arckifejezéseiből, vagyis hogy tetszik-e neki, amit épp mondasz, vagy nem.
 • Ehhez még hozzájön az is, hogy sokkal kevesebb lehetőséged van hibázni, úgyhogy nagyon felkészültnek kell lenned. Sokan ezen a ponton szúrják el, pedig korábban nagyon jól haladtak…

Ahhoz, hogy neked ne legyen ilyen problémád, elmagyarázom most neked a három randi elméletét…

A három randi teória

Fentebb már említettem három különböző típusú találkozást:

 1. Csoportos találkozás
  2. Kávézás kettesben
  3. Igazi randi

A találkozókat aszerint tettem sorrendbe, hogy mennyire lehet fenyegető a volt párodnak. Ha egy romantikus randira hívod rögtön, az túl rizikós lehet, és valószínű, hogy nemet mond. Nem feltétlenül azért, mert nem akar látni, hanem azért, mert elég nagy nyomást helyezel rá.

Épp ezért fontos, hogy az első találkozás legyen könnyed és szórakoztató.

Ezeket nevezzük alacsony vagy közepes rizikófaktorú találkozóknak.

Ahogy láthatod, a csoportos találkozó alacsony rizikófaktorú, a kávézás már közepes, az igazi randi pedig magas rizikófaktorú találkozónak minősül.

A csoportos találkozóknál könnyű a dolgod: érezzétek jól magatokat. Nem kell most semmi másra gondolni, csak arra, hogy jól szórakoztok együtt, és nincs semmilyen nyomás egyikőtökön sem.

Ha ez sikerül, akkor valószínűbben mond igent a következő randira, ami nem más, mint a kávézás.

Ahogy azt már említettem, a kávézás egy közepes rizikófaktorú találkozó. És hogy miért?

Azért, mert kettesben lesztek.

Mivel napközben találkoztok, ezért nem olyan fenyegető, mint egy igazi randi. Ez azonban már lehetőséget biztosít arra, hogy kicsit elmélyedjen a beszélgetés és romantikusabb légkör alakulhasson ki.

Ha eddig mindent jól csináltál, akkor már nagy az esély arra, hogy az utolsó találkozóra is igent mond.

A legfőbb célod, hogy fokozatosan kiépüljön a vonzalom és az intimitás, így szinte magától és könnyedén léphetsz egyik szintről a másikra.

Nézzük hát, hogy melyek a fő tennivalóid az egyes találkozók alkalmával, és hogy hogyan tudod azt tökéletesen kivitelezni!

 

Első randi: a csoportos találka

Ahogyan fentebb is említettem, a csoportos találka legfőbb célja, hogy jól érezzétek magatokat, semmi több.

Tehát az a dolgod, hogy találj egy olyan elfoglaltságot, amit biztosan élvezni fog a volt párod és csoportosan végezhető. A következő dolgok jutnak az eszembe:

 • borkóstolás
 • kiállítás
 • minigolf
 • főzőtanfolyam
 • bowlingozás

Második randi: a kávézás

A kávézás közepes rizikófaktorú találkozás. Van ötleted, hogy miért?

Először is azért, mert ez már kettesben zajlik, ellentétben a csoportos találkával. Akkor önmagában a csoportos jelleg eléggé megnyugtató volt az exednek ahhoz, hogy ne érezze magát csapdába csalva.

A kávézás romantikusabbnak is minősül, mint bármilyen csoportos program, emiatt kapja a közepes rizikófaktor besorolást.

Viszont annak is oka van, hogy a kávézás csak a közepesbe, és nem a magas rizikófaktor kategóriába esik!

Van ötleted, hogy miért?

Elsősorban a napszakok miatt. A kávézás egyértelműen napközben történik, míg a romantikusab találkák általában már estefelé, amikor sötét van.

Ha napközben találkoztok, akkor annak van egy ártatlan jellege, így nem olyan fenyegető.

És mi a célja a kávézós randinak? Légy megnyerő és próbáld meg lenyűgözni, de ne ess túlzásba! A cél, hogy olyan jól érezze magát a volt párod, hogy elsőre lelkesen igent mondjon majd a harmadik randira!

Harmadik randi: romantikus találkozás kettesben

Végre eljutottunk a romantikus randiig! Most már megengedett a végletekig fokozni a vonzerőt, gondolok itt ölelésre, csókra, szenvedélyre, érintésekre és…. ZÉRÓ SZEX! Annak még sajnos nincs itt az ideje.

Ennek a randinak egyszerű a célja. Most fog eldőlni, hogy a volt párod készen áll-e arra, hogy ismét kapcsolatot kezdjen veled. A tapasztalatom az, hogy a harmadik randi alkalmával már tudják az emberek, hogy szeretnének-e kapcsolatot, vagy nem.

Sőt, a legtöbb embernek már az első randi leszervezése is problémás, úgyhogy ha eljutottál idáig, akkor az már önmagában is nagyon jó jel!

Azonban az is lehet, hogy ennél több alkalomra lesz szüksége az exednek, úgyhogy itt a megérzéseidre is hallgatnod kell. A következőkben leírom, hogy mit kell tudnod az időzítés fontosságáról!

 

Mikor van itt az ideje feltenni a Nagy Kérdést?

A kérdést, hogy vajon készen áll-e az exed a kapcsolatra, vagy sem…

Itt minden az érzéseken múlik. Még pontosabban azon, hogy a volt párodnak milyen érzelmei vannak ezzel az egésszel kapcsolatban.

Figyeld meg alaposan. Hidd el, elég lesz a szemébe nézned ahhoz, hogy tudd, szeretné-e ő is ugyanúgy ezt a kapcsolatot, mint te.

Azzal, hogy kitapogatózod az érzelmeit, könnyű lesz döntést hozni arra vonatkozóan, hogy milyen lépések megtétele indokolt. Lehet, hogy már itt az idő, de az is lehet, hogy egy későbbi találkozás hozza el a tökéletes pillanatot!

 

Hogyan tedd fel a Nagy Kérdést

Megkérdezni a volt párodat arról, hogy készen áll-e ismét egy kapcsolatra nagyon idegőrlő pillanat.

Az agyadban ezer gondolat cikkázik, nem tudod eldönteni, hogy vajon igent mond-e vagy sem.

Véleményem szerint az a legjobb, ha pontosan tudatában vagy annak, hogy milyen hangulatban van az exed. Ahogy már fentebb is írtam, nagyon jó megfigyelőnek kell lenned, és sok múlik a megérzéseken is.

Itt most nem kell racionalizálni, a célunk, hogy olyan jól érezzétek magatokat együtt, hogy repüljön az idő!

Ha azt látod, hogy találkozóról találkozóra egyre jobb hangulatban van, láthatóan élvezi az együttlétet, akkor könnyebben és magabiztosabban tudsz tervezni.

Fontos, hogy az érzelmeken legyen a hangsúly, és ne a kapcsolat vagy a szakítás részletei legyenek előtérben.

Ezt az érzelmileg feltöltött állapotot kell felhasználnod a javadra. Amikor eljön az ideális pillanat, akkor egyszerűen csak mondd el őszintén, hogy milyen jól érzed vele magad és mennyire jó volt az elmúlt időszak.

Nagy valószínűséggel ő is ugyanezt mondja majd, hiszen akkor nem mondott volna igent a találkozókra. Ha megtaláltátok ebben a közös nevezőt, akkor pedig tedd fel a nagy kérdést mindenféle körítés nélkül.

Nem kellenek nagy érzelmek, ígéretek, dráma. A lényeget úgyis ti érzitek majd, és ha itt van az ideje, akkor így is sikert érsz majd el!

Sok szerencsét!