Több jel is mutathat arra, hogy volt párunk még mindig szeret minket. Ezt a kérdést fogjuk részletesebben körüljárni, megnézzük mik azok a jelek, amik arra utalnak, hogy az exünk még nincs túl rajtunk és miképp lehet visszaszerezni a párunkat, ha úgy döntünk, hogy szeretnénk újrakezdeni a kapcsolatot.

Először is tisztáznunk kell azt, hogy erre nem létezik semmilyen kimutatott tanulmány, vagy egy atombiztos terv. Az emberek alapvetően rendkívül kiszámíthatatlanok. Ez alatt azt értjük, hogy bár ritkán, de előfordulhat az, hogy az exünk félreérthető jeleket küld nekünk, ami bátorít és lépésre készteti, ugyanakkor Őt már nem érdekli a volt kapcsolat. Ilyenkor nagyon figyelmesen kell követnünk saját helyzetünket. Érdemes egy picit megnyugodni, hátra lépni és kívülről szemlélni önmagunkat. Nem szabad soha túlértékelni a jeleket! Nem szabad beleesnünk abba a hibába, hogy többet tulajdonítunk egy mosolynak, vagy kedves gesztusnak. Meg kell találnunk a mértéket, és az egyértelműsítés tudományát kell magunkba szívnunk. Vagyis, hogy minden észrevételt higgadtan, egyértelműen interpretáljunk.

Aggodalomra semmi ok, ez a cikk azért született, hogy most összeszedjük neked a szakemberek legjobb meglátásait és tanácsait, amelyek maximalizálni tudják a sikert. Bár garantálni így sem tudunk semmit, de ha az alábbi útmutatót elolvassa, sokkal közelebb kerülhet a sikerhez. Az ex visszaszerzése általában nem egyszerű folyamat. Nagyon sok gondot, stratégiát és még egy kis szerencsét is követel.

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

Felmerülő kérdések

A legégetőbb kérdés, ami valószínű, ha ezt a cikket olvasod benned is felötlött már, vagyis, hogy Szeret-e még az exünk? Valószínűleg ez a gondolat nap mint nap gyötör és minden napszakban felteszed magadnak ezt a kérdést. Nem számít, hogy ki szakított, folyamatosan ugyanaz a kérdéskör és gondolat nem hagy nyugodni. „Még mindig törődik velem? Még mindig gondol rám? Visszaszerezhetem Őt…. egyáltalán szeretné, hogy vissza akarjam szerezni Őt? Még mindig szeret engem?” Ahogy ezeket a kérdéseket fogalmazod meg magadban, úgy a kétségbeesés is utat enged magának, egyre reménytelenebbnek láthatod a saját helyzeted.

A rajtad elhatalmasodott hiányérzet és a összezavart állapot miatt pedig valószínűleg a legkisebb jeleket is úgy fogod interpretálni, hogy még mindig szeret téged a volt szerelmed. És igen, mindannyian emberek vagyunk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a legkisebb jelre is „ráharapni”, megragadni a pozitív visszacsatolás adta lehetőségeket.

Summa summarum csak ez a gondolat lebeg a szemed előtt: „Tudnom kell, van-e esélyem!” Biztos vagyok abban, hogy a szakítás után rengeteget gondolkoztál azon, hogy hol hibáztál, mit tettél rosszul, hogyan rontottad el a boldog kapcsolatot. Lehetséges az is, hogy kölcsönösen döntöttetek úgy, hogy külön utakon folytatjátok. Annak ellenére, hogy most a szakítás okait boncolgatnánk, meg kell említeni azt is, hogy valójában elég gyakori esetben a szakítás gondolata nem közös megegyezés tárgya. A valóságban pedig általában pontosan ez a jellemző. A szakítást valami kiváltotta. Vagy az, amit a párod csinált, vagy az, amit nem csinált, avagy fordítva: te nem tettél meg mindent ezért a párkapcsolatért. Valami nem működött, vagy hiányzott, elmúlt, esetlegesen egy harmadik fél került a történetbe. Amennyiben a megcsalás az, ami miatt különváltatok, nem fogok hazudni: nagyon nehéz dolgod lesz. A megcsalás okozta düh és sértettség bizony nem fog egyik napról a másikra megszűnni. Van, hogy az, hogy egyáltalán a düh elmúljon a sértett félben, bizony évekig is eltarthat. De bármi is történt a kérdés ugyanaz marad: Szerezzük vissza? Megvan még a kötődés kettőnk között?

Két dolgot kell ehhez először is tisztázni, méghozzá nem párunkban, vagy a helyzetünkben, hanem önmagunkban. Az első dolog viszonylag egyszerű lehet, a második viszont korántsem számít egyszerű feladatnak.

 1. Mielőtt bárféle jelet és gesztust elkezdünk vizsgálni a másik felet illetően, állj meg egy percre és gondolkozz el. Most minden bizonnyal biztos vagy abban, hogy szereted őt. De ahhoz, hogy ezt tudd, nemcsak fejben de szívben is meg kell erről bizonyosodni. Szóval még mindig szenvedélyesen szereted Őt? Ő az a férfi/nő, akiről mindig is álmodtál, és aki nélkül nem tudod elképzelni az életed? Meg kell tudnod fogalmaznod magadban, hogy mi az az ok, indok, amiért úgy döntöttél, hogy vissza szeretnéd szerezni volt párod. Általános szabály és megállapítás, hogy azoknak a pároknak, akik a szakítás után újra összejönnek, általában jó indokuk van erre. És ezeknél a pároknál, akik sikeresen túlléptek a sérelmeiken és újra megpróbálják együtt, sokkal tovább tart a kapcsolat. Zavarosnak tűnik? Pedig rendkívül egyszerű: tedd fel magadnak a kérdést, amire átfogó és jó magyarázattal tudsz szolgálni. Miért akarod visszaszerezni Őt?

 

 1. Másodszor, szükséges velejárója a helyzet pozitív fordulatának, hogy elfogadd a Nincs Kapcsolat szabály Valamennyi szakértő egyetért abban, hogy annak érdekében, hogy minél jobb pozícióból indulhassunk az exünk visszaszerzésének missziójában, szükségszerűen legalább egy hónapig meg kell szakítanunk a mindenféle kommunikációt (ez azt jelenti, hogy sem telefonon, sem a social mediában nem beszélhetünk, nem like-olhatunk). Ahogy írtuk az elején, ez a második feladat sokkal nehezebb és nagyobb akaraterőt feltételez, mint azt elsőre gondolnánk. Állandó kísértést fogsz érezni arra, hogy írj neki, vagy felhívd telefonon. Bármi is történik, neked ezt nem szabad megtenned, uralkodnod kell magadon. Ez lehetőséget ad arra, hogy megfigyeld, hogy volt párod valójában még mindig törődik-e veled, érdekli-e, hogy mi történt veled a szakítás után. Ez a leghagyományosabb, de egyben a leghatékonyabb módszer is arra, hogy rá gyere te magad is arra, hogy a szerelem megvan-e még nemcsak benne, de benned is. Megvan-e még az a plusz, ami szükséges ahhoz, hogy újra megpróbáljátok együtt. Vegyünk egy példát, mikor egy „ideális világban” az alábbi jelek kapnád, és ezeket értékelnéd:

 

 1. Minden, amit mondasz, tökéletes neki. Szereti, ahogy nézel, szereti az öltözködésedet és azt, ahogy beszélsz.
 2. Folyamatosan tartja a szemkontaktust.
 3. Ő lényegében mindennel egyetért, amit mondasz
 4. Nem a szexre összpontosít, az érzelmi kapcsolatot helyezi előtérbe
 5. Vannak olyan idők, amikor a barátnőd vagy barátod úgy viselkedik, mintha megszállott lenne
 6. Minden téren kompromisszumot köt

 

De ez nem egy ideális világ. Ez egy bonyolult világ, ahol a helyzetek, kapcsolatok és az emberek, akik benne élnek, épp ugyanolyan bonyolultak. Ezért neked ebben a bonyolult rendszerben meg kell tanulnod megfelelően fordítani a jeleket. Nem szabad az első pozitív reakciónál megállni, muszáj azt fejtegetni és még több jelet gyűjteni. És nekünk is muszáj lépéseket tennünk, mikor itt lesz az idő. Milyen gesztusok ezek?

 1. Mondd meg kedvesednek, hogy szereted, és te mondd ki ezt először
 2. Legyél kedves és megfontolt
 3. Viselkedj oly módon, hogy az elősegítse az újonnan épített bizalmat és az irántad érzett megbízhatóságot
 4. Figyelned kell arra, amit mond. Ez azért fontos, mert éreznie kell, hogy figyelsz rá, ezért nem szabad közbe szólnod, vagy félbeszakítani Őt
 5. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a barátnőnk/barátunk biztonságban érezze magát velünk.

Az igazság az, hogy nem tudunk elmondani mindent egyetlen cikkben, amit feltétlenül tudnod kell arról, hogy hogyan tudod visszaszerezni az exedet. De néhány támponttal azonban segíthetünk rávezetni az útra. Beszéljünk tehát a szerelem jeleiről. Tudnod kell, hogy mindent, amit csinálsz vagy mondasz, folyamatosan kontrollálnod kell.

Jelek, amik azt mutatják, hogy a volt szerelmed még mindig szeret téged

Oké, függetlenül attól, hogy ki szakított kivel, menyire fájó a szakítás, vagy hogy azt hiszed, hogy utál téged, egy dologban biztosíthatlak téged: még mindig gondol rád. Tudtad például, hogy az emberek 81%-a túlságosan sokat gondol az exére?

A legrosszabb, hogy a Facebook felhasználók közel 90%-a még mindig lesi a volt párja adatlapját, és tevékenységeit. Egyszóval bizton állíthatom, hogy körülményektől függetlenül Te is többet gondolsz volt szerelmedre, mint azt elsőre feltételeznéd. Az igazi és egyben legfontosabb kérdés az az, hogy pozitív vagy negatív gondolatai vannak rólad? Nyilvánvalóan mindannyian azt szeretnénk, hogy az exünk kizárólag a pozitív dolgokra emlékezzen, mert ez megkönnyíti helyzetünket. Még annak ellenére is ezt szuggeráljuk, mikor párunk szemében egyenesen mi vagyunk az anti-krisztus. Ekkor reménykedünk olyan dolgokban, amik ezt a képet meg tudják változtatni az ő fejében, hiszen a szakítás után mindkét fél dühös, és látszólag ez így tényleg természetes dolog. Pontosan ennek csitítása érdekében lép életbe a Nincs Kapcsolat szabály. Garantálom, hogy az exed nem fog pozitív szerelmes élményekre gondolni akkor, ha néhány nappal a szakítás után máris üzenetekkel bombázod. (leginkább akkor, mikor Ő szakított veled!) Azáltal, hogy betartod a Nincs Kapcsolat játékszabályait két dolgot máris el tudsz érni ezzel:

 

 1. Időt adsz neki, hogy megnyugodjon, átgondolja a kapcsolatotokat és ezáltal jobban megismer téged is!
 2. Másodszor pedig el fog gondolkozni azon, hogy nem miért nem próbáltad őt keresni, nem írtál neki, nem hívtad és nem ellenőrizted. Ez pedig el fog vezetni minket az első jelhez!

 

 1. Jel: Ha felhív, vagy üzenetet ír

Így már tudhatjuk, hogy gondol rád, és ha még időt is szán rá, hogy üzenetet írjon vagy felhívjon, akkor ez egy nagyon jó jel, ami reményre adhat okot, mivel határozottan érdeklődik felőled. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden problémád elszáll ezzel, és azonnal visszafogad, vagy hogy karjába omolhatsz, és a világ egy emberként örül a boldogságotoknak. Legyünk őszinték: csak azért, mert üzenetet küldött neked, még nem azt jelenti, hogy ki akar békülni veled, de tény, hogy jó irányt vehet a történet. Ha a Nincs Kapcsolat szabályt követed tovább, akkor még inkább növeled annak az esélyét, hogy valamilyen módon kapcsolatba akarjon lépni veled.

 1. Jel: Ha figyel téged

Nem mindig lehet betartani a 30 napos szünetet, legyen szó fizikai jelenlétről, vagy a mentális, gondolati szintről. Vannak olyan helyzetek, amikor váratlanul megszakad a 30 napos Nincs Kapcsolat szabály. Ilyen például ha a volt párod továbbra is felbukkan azokon a helyeken, ahova te a leggyakrabban jársz, ahol biztosan megtalálhat. Ez is egy egyértelmű jele annak, hogy vannak még érzései irántad, kíváncsi rád, szeretne látni téged.

Azonban muszáj megemlíteni azt is, hogy vannak olyan helyzetek, mikor megjelenik az exünk a bejáratott helyünkön, azonban megesik, hogy ez csupán a véletlen műve. Úgy egyértelműsíteném ezt a jelet, hogy ha legalább háromszor rövid időn belül (1 hónapon belül) megjelenik ugyanazon a helyen, ahol biztosan téged is megtalál, akkor határozottan pozitív jelként könyvelhetjük el ezt a helyzetszituációt.

 1. Jel: Kapsz reakciót?

Szerintem rájöttél már arra, hogy nagyon erősen a Nincs Kapcsolat szabály mellett teszem le a voksomat. Azonban lássuk be, ne legyünk naivák: tudjuk, hogy működnek a kapcsolatok, és hogy az emberek többsége – főleg, ha kétségbeesett és szerelmes- nem tudja betartani a 30 napos csendet. Tehát abban az esetben, ha megszeged a 30 napot és ezzel veszélyezteted a legbiztosabb tanácsunk eredményességét, még van esélyed a pozitív visszacsatolásra, vagy a jelek értelmezésére. Ez egy kicsit trükkös megoldás, és veszélyes is lehet, hiszen a reakcióit kell szemügyre venned. Ilyen reakciókat érdemes néznünk például:

 1. Az arca elvörösödött?
 2. Nézi például a fenekedet, vagy a tested bármely pontját, mikor azt hiszi, hogy nem látod?
 3. Ha nagyon gyorsan beszél, az például egy jó jel.
 4. A hosszú ideig tartja a szemkontaktust

 

 1. Jel: HA tartja a kapcsolatot a barátaiddal és/vagy a családoddal

Egykori párunk abban az esetben tartja leginkább a kapcsolatot a környezetünkkel, ha felmerül bennük a kibékülés gondolata. Ez különösen akkor lehet világos számodra, ha nem veszed fel neki a telefont, vagy nem reagálsz az üzeneteire.

Ilyenkor elindulhat benne egy láncreakció, elkezdhet aggódni és egyből megkeresi a barátaidat vagy a családtagjaidat. Ha vissza szeretnéd Őt szerezni, akkor ez például egy nagyon jó jel számodra. Természetesen vannak olyan esetek, amikor az exünk továbbra is tartja a kapcsolatot a családtagjainkkal, csak hogy bosszantson minket, de ez is a mi javunkat szolgálhatja.

 

 1. Jel: Az érintés

Vegyük példának Will Smith Radiguru című filmjét. Az ügyeletes szerelmdoktorunk a film elején elmondja és egyben rámutat arra, hogy amennyiben egy nőt vagy férfit érdekli a másik fél, akkor megérinti. Így tehát, ha azt látod, hogy az exed fizikai kontaktusba lép veled, például megérinti a karodat, kézfejedet, térdedet, a lábadat… ez egyértelműen nyerő helyzet!

 

Végeredményben

Mit tegyünk akkor, ha tényleg szeret még minket? Szóval érzékelted a felsorolt jeleket? Akkor ideje meghozni azt a bizonyos döntést. Vissza szeretnéd szerezni a volt szerelmedet, vagy inkább továbblépsz?

Amennyiben úgy döntesz, hogy igen, és ezeket a jeleket látod és értékeled, érékeled akkor nagyszerű esélyekkel indulsz, hogy elérd, hogy Ő is elgondolkodjon azon, hogy újra kezdje veled a kapcsolatot. Tudnod kell, hogy nemcsak te, hanem Ő is elgondolkozik azon, hogy szereted-e még Őt. De tudnod kell, hogy ha ő dühös rád, ezek a gondolatod csupán pár nap erejéig van benne. Függetlenül attól, hogy kétségei vannak veled kapcsolatban, az is bizonyított tény, hogy hosszú távú kapcsolatok esetében a szakítás utáni hónapokban elég gyakori jelenség, hogy a párok újra megpróbálják együtt. Készen állsz arra, hogy visszajöjjön az életedbe? Ha igen, nincs több kérdés. Biztos vagyok abban, hogy nagyon szép dolgok sülhetnek ki abból, ha két ember újra megpróbálja megoldani a problémákat és tudják egymást ebben motiválni.