A féltékenység kétségtelenül az egyik legerősebb érzelem, amit megtapasztalunk életünk során. Ha képes vagy okosan felhasználni ezt az érzelmet a saját érdekedben, akkor még abban is segíthet, hogy visszaszerezd a volt párodat. De van itt egy bökkenő… a legtöbb ember sajnos nem tudja, hogyan kell ezt jól csinálni, és nagyon sok párkapcsolati tanácsadó is ellenzi ezt a taktikát. Nagyon fontos ilyenkor leszögezni, hogy nem a féltékenységgel van a probléma, hanem azzal, hogy nagyon sokan nem tudják megfelelően felhasználni azt, és így többet árt, mint használ! Nekem most az a célom, hogy megmutassam neked, hogyan használhatod fel a féltékenységet arra, hogy ismét romantikus érzelmeket ébressz a volt párodban!

Miről szól ez a cikk

Szeretném, ha úgy tekintenél erre a cikkre, mint egy olyan útmutató, ami segít féltékennyé tenni az exedet. Persze azt nem tudom garantálni, hogy minden egyes taktika működni fog, hiszen a volt párod egy teljesen egyedi emberi lény, akit képtelenség irányítani. Ennek ellenére a tapasztalatom az az, hogy ezek a módszerek a legtöbb emberre hatással voltak, úgyhogy lássuk is, miről szól a cikk:

  • Miért olyan erőteljes érzelem a féltékenység
  • A terv, amelynek segítségével féltékennyé teheted az exedet
  • Hogyan működik együtt a zéró kontakt szabály és a féltékenység
  • Milyen üzenetekkel teheted féltékennyé az exedet

 

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

A féltékenység hatalma

A legtöbb ember nem olyan bonyolult, mint ahogyan mi azt gondoljuk. Egyszer az egyik barátom elmesélt egy történetet. Volt egy ismerőse, aki már régóta kapcsolatban élt, és nagyon elkényelmesedett. Csodálatos párja volt, de mivel már régóta együtt voltak, ezért szinte már észre sem vette, mennyire szerencsés, és mindent magától értetődőnek vett. Nem figyelt oda a párjára, nem viszonozta a kedvességeket, szinte egyoldalúvá vált minden erőfeszítés. Később a barátom rávilágított arra, hogy egyetlen dologra lenne szükség, hogy megváltozzon ez a dinamika: ha a párja elkezdene másokkal flörtölni. Ez a kényelmi helyzet azonnal megborulna, hiszen fenyegetés érné a kapcsolatot, amit ő olyan természetesnek vesz. Ennek hatására ráébredne arra, hogy mégsem olyan magától értetődő, hogy pont vele van a párja, és ideális esetben megváltoztatná a viselkedését a kapcsolat érdekében.

Nyilván a fenti példa nem tökéletes a mi helyzetünkben, hiszen nálad a volt párodról van szó, viszont számodra is tanulságos a történet. Megtanít arra, hogy ha megfelelő lapokat játszol meg, akkor nagy valószínűséggel te is képes leszel így megborítani a dinamikát és feléleszteni az exedben a féltékenységet!

Mielőtt belekezdenénk…

Mielőtt megpróbálkoznál bármivel féltékennyé tenni az exedet, álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk végig, hogy mi most itt a fő célod. Ha csak annyit akarsz elérni, hogy a volt párod idegrohamot kapjon a féltékenységtől, vagy fájdalmat akarsz neki okozni, akkor nem jó helyen jársz. Nekem itt most az a szándékom, hogy olyan embereknek segítsek visszaszerezni a volt párjukat, akik képesek okosan és kreatívan felhasználni az ilyen érzelmeket is, mint a féltékenység. Úgyhogy, ha az a célod, hogy felhasználd ezt az érzelmet arra, hogy ismét előcsalogasd a védelmező és a romantikus érzelmeket a volt párodból, akkor olvass tovább!

Erre kell most összepontosítanod! Nem azért akarod őt féltékennyé tenni, hogy bizonyíts bármit is. Ha ez a helyzet, akkor az már régen rossz. Nem, az elsődleges célunk az, hogy ráébresszük az exedet arra, hogy mit veszített el, és hogy ismét felébresszük benne az irántad érzett vonzalmat!

A Terv

Most bemutatom neked röviden, hogy milyen lépések megtétele szükséges ahhoz, hogy féltékennyé tehesd a volt párodat. A későbbiekben részletesen írok majd minden pontról, de addig is vess egy pillantást a lépésekre:

Zéró kontakt szabály à Bizalom kiépítése à Nálad az irányítás à Féltékenységet keltő üzenetek à Randi

A zéró kontakt szabály

A zéró kontakt szabály létfontosságú, ha féltékennyé akarod tenni a volt párodat, sőt, ahhoz is létfontosságú, hogy visszaszerezd őt. Nem akarok mélyen belemenni, hiszen már írtam róla bővebben korábban, de azért álljon itt egy rövid definíció:

A zéró kontakt szabály – A szakítást követően legalább 30 napig nem léphetsz semmilyen kapcsolatba a volt pároddal.

Hogyan működik együtt a zéró kontakt szabály és a féltékenység

Mivel azt már tudod, hogy mi az a zéró kontakt szabály, ezért most szeretnék arról beszélni, hogy mi mindent tehetsz a zéró kontakt időszaka alatt, amivel féltékennyé teheted a volt párodat. Ideális esetben a szakítást követően megvan köztetek a távolság, hiszen pont erről szól a zéró kontakt. Azonban fel szeretném hívni arra a figyelmedet, hogy ez az időszak nem azért lett kitalálva, hogy te otthon ülhess és ne csinálj semmit, hanem azért, hogy addig is dogozzhass magadon!

Mindegy, hogy mit csinálsz a zéró kontakt időszak alatt, de csinálj VALAMIT!

A leggyakoribb hiba, amit elkövetnek emberek a program során az az, hogy megszegik a zéró kontakt szabályait. Amikor megkérdezem, hogy pontosan hogyan történt az eset, akkor általában az a válasz, hogy nem volt mit csinálniuk és csak a volt párjukra tudtak gondolni.

Nézd, ha tényleg komolyan gondolod ezt a programot, akkor nagyon fontos, hogy a zéró kontakt időszak alatt NE gondolj egyfolytában az exedre és kösd le magad valamivel. Összeszedtem néhány dolgot, ami segíthet lefoglalni a gondolataidat:

 • Járj el edzeni és hozd magad formába
 • Ha van valamilyen bőrhibád, akkor menj el szakemberhez
 • Ha problémád van a fogaiddal, akkor menj el fogorvoshoz
 • Menj el szórakozni a barátaiddal, és csináljatok egy csomó képet ( ez még később jól jöhet ? )
 • Változtass a stílusodon, vagy öltözz merészebben
 • Menj el fodrászhoz, próbálj ki új dolgokat

 

Zéró kontakt facebook féltékenység

Fontos: Ez a módszer csak akkor működik, ha az exeddel barátok vagytok facebookon. Ha nem, akkor egyelőre még ne jelöld ismerősnek! Most felsorolom, hogy milyen szabályok vonatkoznak a facebook használatra. Tapasztalataim szerint ezek szinte minden esetben nagyon hatásosnak bizonyultak:

 • A szakítást követően töröld le a közös képeitek 95%-át. Azért fontos megtartani néhányat, hogy ne gondolja, hogy végleg lemondtál róla.
 • Emlékszel arra, mikor azt mondtam, hogy menj el szórakozni és készíts egy csomó képet. Itt az ideje feltölteni azokat!
 • Tölts fel olyan képeket is, amelyen az ellenkező nem tagjaival vagy, de NE posztolj provokatív képeket!
 • Ha az exed lájkol egy képet vagy egy kiírást, akkor ne reagálj semmit.
 • Ne lájkolj semmit, amit az exed feltölt vagy kiír.

Randizás a zéró kontakt időszakban?

Én nagy támogatója vagyok annak, hogy a zéró kontakt időszak alatt menj el randizni valaki újjal. Lehet, hogy nem célod kapcsolatba lépni senki mással, de ez nagyon jót tehet neked ebben az időszakban. Természetesen nem kötelező megtenni, de szerintem nagyon hatásos lehet, főleg, ha a volt párod valahonnan tudomást szerez róla. Csak képzeld el, te hogyan éreznéd magad, ha megtudnád, hogy az exed elment randizni valaki mással. Most képzeld el azt, hogy ő éli meg ugyanezeket az érzelmeket. Igen, valószínűleg mérges lesz és szomorú, de nagy eséllyel az is eszébe jut, hogy vajon biztosan a szakítás volt-e a legjobb megoldás….

A bizalom újbóli kiépítése

Ha eddig pontosan követted az utasításaimat, akkor mostanra valószínűleg sikerült elérni, hogy az exed féltékeny legyen. Ha mégsem, akkor sem kell aggódnod, hiszen még csak most jön a java! A zéró kontakt időszak 30 nap után végetér, mi pedig elérkeztünk a következő pontra, ami nem más, mint az üzenetek küldése.

Ebben a cikkben nem foglalkozunk részletekbe menően az üzenetekkel, mert már írtam róla korábban. Ehelyett végigvesszük azokat a dolgokat, amelyekkel féltékennyé teheted az exedet és lefektetjük az üzenetírás legalapvetőbb szabályait is:

 • A legfőbb célod, hogy mindig te irányíts
 • Ha nem válaszol, akkor ne írj neki azonnal. Várj egy pár napot és akkor próbálkozz újra
 • A türelem tényleg rózsát terem. Nagyon türelmesnek kell lenned, mert ez hosszú időt vehet igénybe
 • Ha dühös vagy feldúlt leszel, akkor egyszerűen csak lépj ki a beszélgetésből
 • Ne most próbáld megjavítani a félrement kapcsolatotokat, mert nem fog sikerülni
 • Ne hívd el találkozókra
 • Ne hívd fel magadhoz

Mutasd meg, hogy te irányítasz

Ez egy nagyon fontos mozzanat, ezért is érdemel külön részt. Számos oka van annak, hogy miért fontos, hogy te irányíts. Még az egyetemi éveim alatt vettem észre, hogy van egy alapvető különbség azok között, akik tetszettek, és azok között, akik nem. Általában azok nem tetszettek, akik nem jelentettek sem mentális, sem pedig érzelmi kihívást. Azok, akik szinte az első pillanatban átadták nekem az irányítást, nyomban unalmassá váltak számomra, míg azok, akik magabiztosak és határozottak voltak, azok végtelen izgalmat jelentettek. El is neveztem ezeket az embereket „megfoghatatlannak”.

A „megfoghatatlan” szerep- Ez egy olyan szerep, amelynek eljátszására mindannyian képesek vagyunk. Annyi a dolgod, hogy olyan magabiztos és határozott légy, hogy már-már elérhetetlenné válj. Ez izgalmat kelt másokban, és ha a volt párod megtapasztalja ezt az oldaladat, akkor garantáltan felkelted az érdeklődését.

Természetesen ez nem lesz könnyű, mégis van egy dolog, ami sokat segíthet: neked kell irányítanod a beszélgetéseket. Valószínűleg felmerül benned a kérdés: ezt mégis hogyan tudod megtenni üzeneteken keresztül?

Szerencséd van, ugyanis többször megtapasztalhattam a „megfoghatatlan” szerep lehengerlő hatását. Ezért megosztok most veled olyan taktikákat, amelyek garantáltan hatásosak lesznek az exednél is!

A „megfoghatatlan” dominancia üzenetekben
1. példa

A következőkben bemutatok egy párbeszédet, ami köztem és egy „megfoghatatlan” karakterű személy között zajlott. Figyeld meg, hogy milyen reakciókat adott ahelyett, hogy konkrét választ írt volna. Ez a taktika eléggé rizikós, de nálam működött, hiszen nagyon vonzónak találtam. Figyeld meg azt is, hogy én vagyok az, aki a legtöbb erőfeszítést teszi a beszélgetésben, míg végig nála van az irányítás:

Én: Milyen osztályban tanítasz?

Ő: Gimnázium, néha általános felső.

Én: Jut eszembe! Nem jártunk mi véletlenül ugyanabba a gimibe?

Ő: De!

Én: És most meg tanár lettél… kíváncsi vagyok, milyen lehet a te osztályodba járni!

Ő: Hahahahahaha

A „megfoghatatlan” dominancia üzenetekben (Mit ne tegyél!)
2. példa

Mindenképpen meg akartam mutatni ezt a példát, pedig eléggé zavarbaejtő. Ezt az üzenetet nemrég találtam a telefononban, és tökéletes példa arra, hogy a kevesebb néha több. Ez azért fontos, mert egy bárban találkoztam ezzel a személlyel, és azonnal levett a lábamról. Sőt, ő kért fel táncolni, majd számot cseréltünk. Az üzenetek során azonban annyira irányító lett, hogy egyszerűen feladni kényszerültem a dolgot, holott nagyon nagyon tetszett nekem. Figyelj és tanulj:

Én: Szia! Én vagyok az a bárból.. emlékszel rám?

Ő: Szia! LOL! Az, akit felkértem táncolni?

Én: Igen! Elég jól táncolok, nem?

Ő: Remélem ez szarkazmus volt…

Én: Persze! Hahaha!

Ahogy látod, olyan lecsapása volt, hogy végképp felborult az egyensúly. Próbáltam még később beszélni vele, de egyszerűen képtelen voltam magamhoz ragadni az irányítást, így hagytam is. Egyszerűen azt éreztem, hogy nem vagyok elég jó neki, és hogy bármelyik pillanatban kiléphet a beszélgetésből, hogy találjon valaki mást, aki képes vele lépést tartani.

Kilépni a beszélgetésből úgy, hogy nem válaszolsz- Ez egy nagyon hatásos módja annak, hogy kontrolláld a beszélgetést. Nem szabad azonban gyakran csinálnod, mert azt hiheti a volt párod, hogy nincs esélye nálad, ahogyan az fentebb is történt. Ha ezt a taktikát szeretnéd használni, akkor csak óvatosan és ne túl gyakran!

A „mefoghatatlan” dominancia üzenetekben (Ajánlott!)
3. példa

Szerintem ez a példa mutatja be a legjobban, hogy hogyan érdemes „kontrollálni” a beszélgetést. Ez szintén egy személyes példa az egyetemi évekből, és ez a személy is nagyon tetszett nekem. Sőt, egymás mellett ültünk az egyik órán, és hamarosan barátok lettünk. Bár külsőre nem volt a legfeltűnőbb és leggyönyörűbb ember a világon, mégis ott volt a személyiségében az a „megfoghatatlanság”.

A beszélgetéssel kapcsolatban szeretném, ha észrevennéd a következőket: először is figyeld meg, hogy hogyan veszi át az irányítást rögtön a beszélgetés elején. Azután a következő üzeneteket egymást követően küldte, így még időm sem volt válaszolni. Tökéletes taktika arra, hogy frusztrációt generáljon, főleg ha ennyire tetszik neked az illető:

Én: Szia! Épp most láttam valakit a TV-ben, aki pont úgy nézett ki, mint te!

Ő: Komolyan? Várj, honnan tudod, hogy az nem én voltam? ?

Én: Nem is tudtam, hogy híres színész vagy!

Ő: Pedig de! Díjnyertes színész, ami azt illeti….

Ő: Ne haragudj, most mennem kell! Szia!

 

Féltékenységet keltő üzenetek

Ha már az üzenetek témájánál tartunk, akkor mindenképpen meg kell említenünk a legfontosabb fajtáját az üzeneteknek: a féltékenységet keltő üzeneteket. A féltékenységet saját javadra felhasználni üzeneteken keresztül egy külön művészeti ág. Azért olyan bonyolult, mert nagyon finoman kell csinálnod, nem ugorhatsz a dolgok közepébe. Tehát akármennyire is szeretnéd, nem bombázhatod olyan üzenetekkel, hogy „Képzeld, most találkoztam xy-nal, és annyira jól éreztem magam, és ide mentünk, oda mentünk, blablabla…” Nem, ezzel sajnos épp ellentétes hatást fogsz kiváltani, és valószínűleg soha többé nem beszél veled.

Most mutatok neked két egyszerű módszert arra, hogy hogyan tudod mindezt okosan kivitelezni. Bár ezer módja van annak, hogy valakit féltékennyé tégy, most mégis csak két példát mutatok, a többit pedig egyedül kell majd megoldanod!

 

A romantikus film

Ezért a taktikáért nem engem illet az elismerés, ugyanis előttem találta ki egy Micheal Fiore nevű úriember, és használta is nagy sikerrel. Az egyik legokosabb módszer, amit eddig láttam, így bátran ajánlom mindenkinek. Alapvetően annyi csak a dolgod, hogy elküldesz egy üzenetet az exednek arról, hogy épp láttál egy romantikus filmet egy barátoddal, amit jó szívvel ajánlasz neki is. Azzal, hogy romantikus filmről van szó, illetve hogy nem tisztázod, hogy milyen nemű barátoddal mentél el megnézni (vagy esetleg otthon néztétek kettesben?) ezer gondolatot indítasz majd el a volt párod fejében. Mi pedig pontosan ezt akarjuk!

Téged láttalak?

Ez szintén egy olyan üzenet, amelyet nem én találtam ki, hanem a fentebb említett Mr. Fiore. Most az lesz a dolgod, hogy egy olyan üzenetet küldj a volt párodnak, amelyben megkérdezed, hogy őt láttad-e egy szórakozóhelyen/bárban/étteremben/kávéházban, stb. Ha szeretnéd egy kicsit fokozni a hangulatot, akkor hozzátehetsz még valam ilyesmit is: „…mert ha téged láttalak, akkor nagyon jól néztél ki! ?”

Miután elküldted neki ezt vagy ehhez hasonló üzenetet, akkor azt szeretném, ha nagyon figyelnél arra, hogy hogyan reagál. Ha észreveszel egy változást a hangulatában, esetleg percekig nem kapsz választ és csak húzódik a csend, akkor az azt jelenti, hogy ezer gondolat jár az agyában egyszerre, és nem tudja, hogy hogyan reagáljon. Amikor a féltékenység beférkőzik az emberi elmébe, akkor általában a legrosszabbat feltételezi a legártalmatlanabb helyzetekről is, és nekünk pont ez jön ilyenkor kapóra!

Neked csak finom és elegáns utalásokat kell tenned potenciálisan veszélyes helyzetekről, és hagyni, hogy a volt párod azt gondoljon, amit csak akarsz! Meglátod, a munka nagyrészét ő végzi majd! Sok sikert!