Tehát megcsaltad a párod és most vissza akarod szerezni. Ez a cikk most nem arról szól, hogy pálcát törjön a fejed felett, vagy hogy tetézze a lelkiismeretfurdalásod.

Minden bizonnyal, ha ezt az írást olvasod Te magad is tudod mekkora hibát követtél el.

Így ahelyett, hogy ítélkeznénk, megoldást mutatunk arra, hogy hogyan tudnál javítani a jelenlegi helyzeten.

Mielőtt azonban belekezdünk, beszélnünk kell a megcsalás motivációiról.

Nyilvánvalóan Te magad is tudod, hogy Te miért csaltad meg a párodat, azonban nem árt, ha beszélünk arról, hogy milyen esetek léteznek még, melyekből Te is tanulhatsz.

Férfiak esetében – A legtöbb férfi azért csalja meg a barátnőjét, mert a gondolatai a férfi ösztönei felé terelik a cselekedeteit, vagyis a fő motiváció a szex.

Ez egy egyszerű eset, ilyenkor vadászösztön hajtja a férfit és bármennyire is szereti a barátnőjét, mindig nagyon izgalmas számára a „tiltott gyümölcs” helyzet.

Amit szeretne, de tudja, hogy nem kaphat meg.

Nők helyzete – A legtöbb nő azért csalja meg a szerelmét, mert az érzelmi igényei nincsenek kielégítve. Például, ha egy nő nem érzi magát eléggé értékesnek a párja szemében, akkor félre fog kacsintani.

A legtöbb nő a „Miért csaltad meg a párod?” kérdésre azt szokta válaszolni, hogy magányos volt, nem figyelt rá, nem volt ott mellette a szerelme.

Kétségtelen, hogy nagyon rossz helyzetből indulsz, mivel nagyon megbántottad őt.

Most valószínű nagyon rosszul érzi magát és sértett, épp ezért a bizalmának visszaszerzése nem lesz egyszerű feladat. Nézzük az exed perspektívájából. Kezdjük előbb a rossz, de nyilvánvaló ténnyel:

A volt párod rettenetesen dühös rád és minden joga megvan hozzá, hogy az legyen. Van, aki évekig cipeli a terhet, hogy megcsalták. Tehát tulajdonképpen tényleg ez a legrosszabb helyzet, amiből indulhatsz.

Van azonban jó hír is: rengetegen vannak olyan megcsalt szerelmesek, akik visszafogadják hűtlen exüket, attól függetlenül, hogy mennyire meg vannak bántva.

Fontos tudni azonban néhány fontos dolgot: ahhoz, hogy visszaállítsd a régi rendet a párkapcsolatotokban tisztában kell lenned azzal, hogy ez nem egy egyszerű feladat.

Nagyon sok gondot, stratégiát, tervezést és egy kis szerencsét is megkövetel magának ez a „misszó”. Nézzük tehát, hogy a konkrét tervet, melynek betartásával van esélyed arra, hogy visszaszerezd a párodat!

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

A megcsalást „helyreállító” terv:

Elég 5 lépést tenned annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb eséllyel próbáld visszaszerezni a párodat.

Fontos, hogy ez sem garantálhatja a 100%-os sikert, viszont segíthet a „károkat” minimalizálni. Nézzük tehát az 5 szabályt:

 1. A „Zéró Kontakt” szabály
 2. Aktív felelősségvállalás
 3. A kapcsolat befejezése
 4. A bizalom visszaszerzése
 5. A kapcsolat, vonzerő újjáépítése

A „Zéró Kontakt” szabály

Kezdjük tehát az első szabállyal, vagyis a „Zéró Kontakt” lépéssel, amit most alaposan ki is vesézünk, hiszen ez az EGYIK LEGFONTOSABB SZABÁLY azoknak, akik megcsalták a párjukat.

Az, hogy ne lépj kapcsolatba azzal az emberrel, akit megbántottál és aki szakított veled, miután tudomást szerzett arról, hogy hűtlen voltál, pont az ellenkezője annak a cselekedetnek, amit tenni szeretnél, igaz?

Ugye lényed minden porcikája folyamatosan bizonyítani akarja, hogy megbántad a tetteted? Bocsánatkérő üzenetek; könyörgés azért, hogy visszafogadjanak; vagy szó szerint mindent megtenne az ember azért, hogy visszafogadják?

És mit érnek el ezek a kétségbeesett és elkeseredett próbálkozások?

Remélem Te is kitaláltad: korántsem fognak vonzóvá tenni ezek a lépések, hiszen gyakorlatilag felajánlod magad, és ha valami, akkor ez biztos nem lesz nyerő a továbbiakban.

Még akkor sem, mikor az exed pont azt várja, hogy könyörögj neki.

Azt akarja, hogy bizonyítsd be, hogy tetted soha többet nem fog előrfordulni a jövőben. Azonban mihelyt robban a „megcsaltalak bomba” ő szakít veled és te mindent meg fogsz tenni azért, hogy visszakaphassad Őt.

Azonban minden esetben a legfontosabb az időzítés. Hozunk erre néhány példát, hogy még világosabb legyen: Oké, itt vagy és ezt a cikket olvasod.

Valószínűleg azért, mert félreléptél. Ilyenkor pedig automatikusan beindul az az érzés, ami folyton folyvást kattog a fejedben, vagyis hogy minél hamarabb a szakítás után azt szeretnéd, hogy kibéküljön veled.

Viszont muszáj megértened az Ő fájdalmát és azt, hogy csalódottabb és dühösebb, mint amit te el tudsz képzelni.

Nézd, az, hogy félreléptél a lehető legrosszabb dolog, ami egy kapcsolaton belül megtörténhet.

Nincs többé meg a bizalom, ami annál inkább fáj a másik félnek. Hirtelen minden összetört benne. Szóval, meg kell értened, hogy az ex barátodnak/barátnődnek időre lesz szüksége ahhoz, hogy érzelmileg „helyreálljon”.

A „Zéró Kontakt” szabály pedig megadhatja neki ezt az időt. Ugyanakkor természetesen lehetővé teszi ez a csend azt is, hogy Te se kövess el ostobaságot, magadban is kitaláld a stratégiát.

Muszáj lehiggadni mindkettőtöknek. Miért rossz ötletet keresni?

Vegyük példának, hogy ÉN csaltam meg a párom és kiderült. Nyilvánvalóan nagyon dühös lesz a kedvesem és szakít velem, én pedig elkezdek könyörögni neki.

És hogyan teszem mindezt?

Felrobbantom a mobilját hívásokkal, szövegekkel és hangüzenetekkel, amikben folyamatosan bocsánatot kérek Tőle azért, amit tettem.

És még egy lépéssel továbbmegyek: hosszú és végeláthatatlan levelekkel bombázom abban a reményben, hogy visszaír, vagy visszahív.

Bízom abban, hogy ha szem előtt vagyok, magamra vonom a figyelmét akkor visszaszerezhetem. Miért ne tegyem ezt?

Mivel a hűtlenség sebei még mindig túl frissek, és nem tettetem semmit annak bizonyítására, hogy soha többet nem fog előfordulni az, amit tettem.

A beszéd nem jelent semmit, a cselekedet és a tetteink azok, amik ebben az esetben is a legfontosabbak, amik igazán számítanak.

Nos tehát ebbe a helyzetbe kerültünk, nézzük meg, hogy hogyan bizonyíthatjuk be, hogy érdemesek vagyunk arra, hogy visszaszerezzük a bizalmát és újra felvegye velünk a kapcsolatot?

Lényünk minden sejtje üvölteni fog, hogy könyörögjünk szerelmünknek, de nem fogjuk ezt tenni. Ehelyett írunk egy egyszerű, ám lényegre törő bocsánatkérő üzenetet, amiben kihangsúlyozzuk, hogy megbántuk azt, amit tettünk és teljesen megértjük, hogy időre van szüksége és meg is adjuk neki.

A kétségbeesettségnek nyoma sincs az üzenetben, egyszerű, világos és korrekt üzenettel teszünk pontot a beszélgetésünk végére.

Ezután az üzenet után valószínűleg szükséges 21, 30, 45 vagy 60 napot várni mindaddig, amíg újra kapcsolatba léphetsz vele.

Ez nagyon fontos. Mit kell tenned ez idő alatt? Változtatásokat kell végrehajtanod az életedben. Ez előkészíti a következő lépésünket, vagyis az intenzív és erős elkötelezettség mutatása.

Miért fontosak ezek a változások az életedben?

Mert minden, amit tettél azt fogja sugallni rólad, hogy megbízhatatlan ember vagy. Ezen pedig muszáj változtatni, de erről majd a következő szabályban fogunk beszélni.

Summa summarum, mi történik most? Nos, visszatérve arra, hogy én csaltam meg a szerelmemet a következőket fogom csinálni.

Ahelyett, hogy könyörögnék az exemnek, úgy döntök, hogy szívből jövő bocsánatkérő üzenetet írok és azonnal elkezdem a kapcsolat nélküli szabályt alkalmazni. S mivel jelenleg a kapcsolat nélküli szabály közepén találtam magam, elkezdek olyan dolgokat csinálni, melyek igazolják, hogy megbízható ember vagyok.

Más szóval, nagy változásokat teszek az életemben annak bizonyítására, hogy megváltoztassam „hűtlen” attitűdömet.

Miért sokkal hatékonyabb, mint a könyörgés?

Nos senki ismétlem, SENKI nem találja vonzónak a könyörgést. Szánalmas próbálkozásnak fog tűnni minden ilyen irányú cselekedet.

Továbbá azzal, hogy időt hagysz neki és persze saját magadnak, bebizonyíthatod, hogy jobb és megbízható emberré váltál azalatt az idő alatt, amíg nem beszéltetek.

A kapcsolat nélküli szabály megadja az időt arra, hogy megváltoztasd az utad. Időt ad arra, hogy bebizonyítsd, hogy teljesen megbízható vagy.

Azonban, ami a legfontosabb, lehetővé teszi, hogy hiányozz neki.

Aktív felelősségvállalás

Egy percig gondoljuk úgy, hogy nem mi voltunk hűtlenek, hanem a párunk csalt meg minket.

Mit gondolsz, mit kellene tennie azért, hogy visszanyerje a szíved?

Személyesen szeretnél vele beszélni? Szeretnéd látni azt az embert, aki elárult?

Vagy szeretnéd látni, hogy fontosnak tartja, hogy felelősséget vállaljon a tettéért és megmutassa neked, hogy elkötelezett irányodban.

Hogy szeretne változtatni azon az úton, amelyre rálépett és igyekszik teljes mértékben kerülni azokat a helyzeteket, melyek hűtlenségbe sodorták?

Éljünk egy egyszerű példával: tegyük fel, hogy elmegyünk egy közös klubba, ahol ott van az exünk is. Esetlegesen alkoholittas állapotban talál téged és épp nagyvilági életet élsz.

Mit fog gondolni? Valószín azt, hogy semmit sem változtál, ugyanolyan az életviteled és a jellemed, mint akkor, mikor félreléptél.

Nem tud megbízni egy olyan emberben, aki semmiféle hajlandóságot nem mutat arra, hogy megváltoztassa az életvitelét, ha csak egy kicsit is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a négy fal között kell élned, amíg vissza nem szerzed, csupán arra figyelmeztet ez a példa, hogy okosan kell lépegetni előre a csendes időszakban és mutatni kell a változást.

Elegánsnak kell lenned és elkötelezettnek az irányában. Tudod, tetteink beszélnek és nem a szavak!

Szóval, ha újra elfelejtetted volna.

Egy klubba mentél, találtál valakit, hazavitted, és végül lefeküdtél vele. Ó, és mindezt a párod háta mögött tetted. Nyilvánvaló, hogy amikor a szerelmed megtudja, szakít veled.

Most pedig néhány hétig óriási hiányérzetet fog ez a helyzet jelenteni, amikor az exek valóban hiányzik neked (annak ellenére, hogy megcsaltad őt). És itt jön képbe az intenzív elkötelezettség.

Az intenzitás fokozása

Ezt a részt nem lesz könnyű hallani, de muszáj szembesülni vele. Minden olyan viselkedést, amely az exedben a megcsalás gondolatát idézi fel, ki kell küszöbölni.

Milyen típusú viselkedések ezek?

 • Berúgás

Legklasszikusabb ok a hűtlenségre: “Részeg voltam … hibáztam.” Nos ez az, amit leggyakrabban a megcsalt barát/barátnő is szem előtt tart, tehát ha részegnek lát téged, automatikusan az fog eszébe jutni, hogy semmit nem változtál.

Összefogja kötni a cselekedeteidet, melyhez a félrelépésedet fogja párosítani. Ezt el kell kerülni. Ez nem azt jelenti, hogy egy kortyot sem ihatsz.

Csupán annyit, hogy kerüld el azokat a szituációkat, mikor a pohár fenekére nézel és részegen tántorogsz egyik helyről a másikra.

Legyél elkötelezett a tervedhez, önmagadhoz és a rólad lehetőleg legpozitívabban kialakítható képhez.

 • Klubokba járni (egy darabig.)

Lenne egy kérdésem: Miért mennek a legtöbben klubokba és bárokba? Hogy ismerkedjenek.

Igen, mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian tudjuk, hogy a legtöbben azért járnak bárokba és klubokba, hogy felszedjenek egy dögös pasit, vagy egy szexi csajt. Az exed pedig nem ostoba, hogy ezt a tényt felismerje.

Tehát, ha valamilyen oknál fogva megtudja, hogy egy klubba vagy egy bárba mész, a fejében felsejlik az a kép, ami a történtek után kialakult rólad: hogy semmit nem változtál és ugyanaz az ember vagy, aki becsapta őt.

Szóval igyekezz nagyobb lemondással és körültekintéssel kezelni a klubok és bárok látogatását.

 • Bárokba járni (egy ideig).

Erre a pontra ugyanaz vonatkozik, mint amit az előbb taglaltunk.

 • Találkozás más nőkkel.

Van egy olyan érzésem, hogy ez lesz az egyik leginkább kihívást jelentő feladat, amelyet kérni fogok tőled. Nézd, te egyedül vagy, és feltételezem, hogy „kapós” is vagy, mert van egy barátnőd/barátod (akit ugyan megcsaltál).

De ez azt mondatja velem, hogy ismered a csábítás művészetét. Nos, ha valóban az exedet akarod visszaszerezni, akkor meg kell állnod a flörtölést. Egyedülálló figyelmet kell szentelned annak az embernek, akit vissza szeretnél szerezni.

És itt át is kanyarodhatunk a következő tanácsra!

A kapcsolat befejezése

Nem Te és az exed vagytok az egyetlenek, akikre a hűtlenséged valamilyen módon hatással volt. Van még egy személy, akit szintén érint a kialakult helyzet: az az ember, akivel félreléptél.

Nézd, azt már tudjuk, hogy vissza akarod kapni a volt párodat, de hogyan kell kezelned a harmadik felet, aki szintén érintett a történetben?

Ha azt szeretnéd, hogy elmondjam a lehető legjobb tanácsot arra vonatkozóan, hogy hogyan hódítsd vissza a nagy Őt, ezt kell mondjam:

Meg kell szüntetned azzal az illetővel kapcsolatot, akivel megcsaltad az exedet.

Mit jelent ezen kapcsolat teljes befejezése?

Vess egy pillantást a kialakult helyzetre a volt párod szemszögéből: úgy tartják, hogy az exünk mindig elgondolkozik rajta, hogy visszafogadjon minket.

Azonban komoly fenntartásai és kételyei vannak ezzel kapcsolatban különösen akkor, ha barátok vagytok azzal az emberrel, akivel félreléptél.

Mi történik ilyenkor?

A párunk folyamatosan aggódni fog, hogy a történelem megismétli önmagát. Így hát muszáj felégetni a mögötted lévő hidat. Nyilván ez ambivalens, hiszen éppen arra törekszünk, hogy visszakapd az exedet, de itt az EXED-ről van szó és nem arról, akivel lefeküdtél.

Egyszóval véget kell vetni annak a kapcsolatnak, mely minden baj okozója: vagyis a harmadik féllel szakítani kell.

El kell döntened, hogy kitől akarsz többet:

A volt szerelmedtől, vagy attól az embertől, aki miatt ebben a helyzetben vagy? Ha komolyan veszed az előző kapcsolatodat és mindent meg szeretnél tenni érted, akkor kötelezd el magad a döntéseid mellett, és aziránt, hogy neked a harmadik fél tényleg nem jelentett semmit.

Mit kell ehhez tenned:

 • Teljes mértékben ignoráld a a harmadik fél hívásait, és üzeneteit!
 • Tiltsd le őt a közösségi média minden platformján!
 • Többet ne találkozzatok személyesen!
 • Vagyis alapjaiban töröld ki őt az életedből!

Durvának hangzik? Valószínűleg.

De ezzel a lépéssel sokkal közelebb kerültél a küldetésedben, vagyis hogy visszanyerd a volt párod szívét. Hosszú hónapok után lassan, kis lépésekben újraépítheted így a bizalmat. És ez segít abban, hogy újra felvehesd vele a kapcsolatot.

Mert ő kíváncsi lesz. Kíváncsi lesz arra, amire mindannyian azok lennénk: benne van-e az életedben a harmadik. Te döntöd el, hogy melyik utat választod.

1. lehetőség – Még mindig barátok vagytok azzal az emberrel, akivel megcsaltad

(Vagyis ez A rossz lehetőség)

Ha ez mégis fennáll és a volt szerelmünk felteszi a kérdést, ami a harmadik félre vonatkozik, ám ez az első lehetőség áll fenn, akkor kétszer olyan nehéz lesz a feladatod.

2. lehetőség – Nem beszéltél ezzel a személlyel az incidens óta, vagyis teljes mértékben ignoráltad őt az életedből.

(Vagyis, ez A jobb lehetőség)

Amikor az ex felteszi a kérdést, és elmondod neki, hogy megszabadultál attól az embertől, akivel félreléptél, telefonos kapcsolattól a social medián át minden platformon, a volt párodat nagyon le fogja nyűgözni.

És ahelyett, hogy kételkedne, elkezdi a bizalom felütni a fejét az exünkben!

A bizalom visszaszerzése

Minden bizonnyal rájöttél, hogy mindaz, amit eddig taglaltunk, erre pontra vezet. Legfontosabb az egész folyamatban az, hogy lassan, de biztosan visszaszerezd az exed bizalmát.

A párod bízott benned, elmondott neked mindent. Mindent tudtál róla, többet mint bárki más.

Valószínű Te voltál az első, akihez akkor fordult, amikor valami rossz, vagy jó dolog történt az életében.

Ha ezt egy skálán kellene mérni, akkor az irántad érzett bizalom 10-ből 10-es volt.

Így hát természetes, hogy mivel becsaptad, ez a bizalom megszűnt (és ez is a 10-es skálán 10-es mértékben).

Az emberek nem tűrik a megcsalást.

Így az sem lenne meglepő, ha évekbe telne, míg feldolgozzák az árulást. Nagyon naiv gondolat, ha úgy érzed, hogy ennek a csorbának a kiküszöbölése, ennek a hibának a helyrehozása csak néhány hétbe telik.

Ez hónapokig, néha évekig is eltarthat.

Más szóval, ha vissza akarod hódítani a szerelmed, akkor ez a folyamat meg fogja követelni az elkötelezettséget és a végtelen türelmet és hitet.

Ha nem érzed úgy, hogy megéri az áldozatot és ezt a töretlen hitet, akkor bele se kezdj.

Miért olyan fontosak ezek a tulajdonságok? Mert ezen elhatározások, ezen tulajdonságok nélkül lehetetlen visszaszerezni az exed bizalmát.

Elkötelezettség és vak hit.

A kapcsolat újjáépítése

Az eddigiekben azokat a fő lépéseket láthattad és követhetted végig, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy visszaszerezhessük az eljátszott bizalmat.

Sajnálatos módon a bizalom helyreállítása nem lesz elég ahhoz, hogy visszanyerjük a párunk szívét.

A kirakós másik fő darabja a kapcsolat újjáépítéséhez kapcsolódik. Szerencsére erre is van egy terv, hogy hogyan folytasd, ha elértél erre a pontra.

Ez azonban egy nagyobb lélegzetvételű folyamat, melyet nem igazán lehet egyetlen bekezdésben összefoglalni.

Ahhoz, hogy újjáépíthesd a vonzerőt és magát a kapcsolatot, javaslom az alábbi útmutatók elolvasását és tanulmányozását, melyek kifejezetten ezzel a kérdéssel foglalkoznak:

 • Hogyan szerezd vissza az exedet – Egy alapvető útmutató minden olyan esetre, melynek célja, hogy visszanyerjük az exünk szívét
 • Hogyan érjük el, hogy hiányozzunk a volt párunknak– Ezen tanácsok betartásával képes lehetsz arra, hogy elérd, hogy a volt párodban felébredjen a hiányérzet, hogy jobban hiányozz neki, mint bármikor korábban.