Megtörtént veled az egyik legrémisztőbb dolog, ami egy férfivel történhet: szakítottatok a barátnőddel. Eleinte egyre csak azt mondogatod magadban, hogy minden rendben lesz. Hogy nincs is szükséged rá és hogy képes vagy nélküle élni. Azonban ahogy telik az idő, úgy ébredsz rá arra, hogy mennyit jelent neked igazából és mennyire szereted. Vicces, hogy mindig valami rossznak kell történnie ahhoz, hogy rájöjjünk, mennyire jó dolgunk volt korábban, és a kapcsolatainkat is csak akkor értékeljük igazán, amikor már elvesztettük azokat.

Ezek után egy nap elhatározod, hogy számba veszed a lehetőségeidet és megpróbálod visszaszerezni a volt barátnődet. Úgy gondolod, hogy az egyik legkevésbé fenyegető közeledés az, ha küldesz neki egy üzenetet, és megkérdezed, hogy hogy van. A válasz azonban mellbevágó, hiszen nem csak hogy jól érzi magát, de ezt egy új férfinek köszönheti. Vagyis máris új barátja van…

Nagy reményeket fűztél ehhez az üzenethez, és a közös jövőről álmodoztál. A válasza azonban nem csak hogy megsemmisítette ezeket az álmokat, de dühöt, fájdalmat és féltékenységet hagyott maga után.

Egy ilyen helyzetben valószínűleg azon gondolkodsz, hogy hogyan tudod úgy alakítani a dolgokat, hogy mégis győztesként végezhess, vagyis hogyan szerezd vissza a barátnődet, amikor neki már új barátja van.

Ez a cikk részletesen foglalkozik a problémával, úgyhogy olvass figyelmesen. Ha mindent a tanácsaimnak megfelelően csinálsz, akkor nagyban megnöveled az esélyét annak, hogy visszaszerezd a volt barátnődet!

Hogyan szerezd vissza a volt barátnődet, ha új barátja van

Ahogy látod, összeállítottam egy komplett programot ahhoz, hogy drasztikusan megnöveljem az esélyeidet arra, hogy visszaszerezd a volt barátnődet.

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

A terv négy további lépésre van tagolva, és ahogyan már megszokhattad tőlem, mindegyikről részletesen írok majd a továbbiakban, most azonban nézzük, melyek azok a pontok, amelyeket sikeresen alkalmaznod kell ahhoz, hogy nagy eséllyel visszaszerezd a volt barátnődet:

  1. Rövid zéró kontakt időszak
  2. Barátsák újjáépítése
  3. Vonzalom kiépítése üzeneteken keresztül
  4. „Randi” előkészítése

Kezdjük is mindjárt a rövid zéró kontakt időszakkal!

 

Rövid zéró kontakt időszak

A leghűségesebb olvasóim valószínűleg már korábban is találkoztak a zéró kontakt szabállyal, így most nem fogok részletesen belemenni, de egy rövid áttekintésre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy megfelelően alkalmazni tudd.

A zéró kontakt szabály- Egy előre meghatározott időszakban minden kommunikációt megszakítasz a volt barátnőddel (tényleg mindet!)

 

Általában 21, 30 és 45 napos időszakot szoktam ajánlani a zéró kontakt időszakra, viszont ha egy olyan helyzetben találod magad, ahol úgy szeretnéd visszaszerezni a volt barátnődet, hogy neki már új pasija van, akkor a 45 napod verzió túl hosszú lehet. 45 nap alatt ugyanis rengeteg idejük van arra, hogy egyre megszilárduljon a kapcsolatuk, és ki tudja, még mi mindenre… (amire tudom, te egyáltalán nem akarsz most gondolni!)

 

Sokat gondolkodtam ezen, és arra jutottam, hogy ebben a helyzetben egy nagyon rövid két hetes időszak az ideális. Vagyis 14 napon keresztül nem léphetsz kapcsolatba a volt barátnőddel.

 

És miért 14 nap a szokványos 21 vagy 30 nappal ellentétben?

 

Erre nagyon egyszerű a válasz.

Már nagyon régóta végzem ezt a munkát, így sok klienssel volt már dolgom. Első kézből tapasztaltam, hogy sok férfi borzasztóan nehéznek találja, hogy távol maradjon, miközben a volt barátnője egy másik férfival van együtt. És én ezt őszintén meg is tudom érteni, sőt, általában a férfiak a vadászok, vagyis ők azok, akiknek rengeteg munkát kell befektetni a kapcsolatok kezdetén, így a kapcsolatok újjáépítésekor is az ő vállukon van a felelősség.

Gondolj erre a következőképpen: ha a kapcsolatot a tűzgyújtáshoz hasonlítjuk, akkor a nő általában elvárja, hogy a férfi gyújtsa be a tüzet. A tűzgyújtás pedig eléggé nehéz munka lehet, különösen akkor, ha egy másik férfi is van a képben.

Nem akarsz túl sok időt adni a volt barátnődnek és az új barátjának az egyedüllétre

Azoknak a férfiaknak, akik belekezdenek egy zéró kontakt időszakba, általában az a legnagyobb félelme, hogy ezalatt az idő alatt a volt párjuk olyan sok időt tölt majd az új pasijával, és olyan közel kerülnek majd egymáshoz, hogy szó szerint teljesen megfeledkeznek majd arról, hogy régen milyen jó volt. Nyilván nem támogatom azt, ha valaki idegesítővé vagy zaklatóvá válik, de nem is gondolom, hogy probléma lenne azzal, ha időnként finoman emlékezteted az exedet arra, hogy még te is létezel.

Tegyük fel, hogy véget ért a zéró kontakt időszak, te pedig azonnal felhívod az exedet és könyörögni kezdesz neki, hogy fogadjon vissza. Nemcsak hogy kicsit szánalmas és idegesítő is ez a lépés, de túl gyorsan kérsz túl sokat. Ehelyett az is elég, ha időnként mondjuk lájkolod egy képét facebookon, ezzel is arra ösztönözve őt, hogy gondoljon rád.

Ennyi pedig kezdetben bőven elég, úgyhogy nézzük is, hogy mit tehetsz ezután!

Barátság újjáépítése

Ha kapcsolatokról van szó, akkor van bennem egy elhatározás, amit soha, semmilyen körülmények között nem változtatnék meg: soha nem tartom elfogadhatónak, hogy valaki beszélőviszonyban maradjon az exével, sőt, hogy barátok maradjanak a szakítást követően. Talán túlságosan féltékenynek vagy irányítónak tűnök, de az igazság az, hogy elég ilyen esetet láttam már ahhoz, hogy tudjam: az ilyen kapcsolatok nem tudnak megfelelően működni és soha, de soha nem érnek jó véget.

Persze kíváncsi vagyok a te véleményedre is ezzel kapcsolatban!

Te mit szólnál ahhoz, ha a barátnőd, vagy a feleséged, még mindig jó viszonyt ápolna valamelyik volt pasijával?

Na várj, hadd forgassam meg azt a kést egy kicsit jobban…

Képzeld el, hogy az új (képzeletbeli) barátnőd volt pasija a legjobb barátja is egyben. Egy olyan férfi, aki korábban lefeküdt vele, sőt, minden olyasmit meg is tett, amit most te is megtehetsz. A barátnőd minden egyes nap beszél vele, ő pedig folyamatos érzelmi támaszt nyújt neki (olyan támaszt, amit egyébként tőled kellene megkapnia).

Te jól éreznéd magad egy ilyen helyzetben?

A férfiak 98%-a biztosan nem. Sőt, szerintem az emberek többsége nem, és én is közéjük tartozom.

De akkor hogyan tudjuk most ezt az információt a saját hasznunkra fordítani?

Természetesen úgy, hogy most te leszel a volt barátnőd legjobb barátja!

Legyél a barátja

Ezen a pontos nem lehet az a célod, hogy visszaszerezd a volt barátnődet…

Tudom, kicsit furcsán hangzik, sőt teljesen ellentétes az eredeti célkitűzéssel, de ha jobban belegondolsz abba, hogy mi is itt az elérendő feladatod, akkor te is rájössz, hogy ez így van.

Ahogyan azt már fentebb is összefoglaltam, nagyon ritka az, amikor egy férfit egyáltalán nem zavar, hogy a barátnője vagy a felesége baráti viszonyt ápol egy volt barátjával. Ebből kiindulva tehát amint a mostani pasija megtudja, hogy ti beszélőviszonyban vagytok, mi több, jóbarátok lettetek, biztosan nem fogja szó nélkül hagyni a dolgot, sőt, valószínűleg veszekedéssé is fajulhat a dolog.

Vagyis más szóval az, hogy te jóban vagy a volt barátnőddel, valószínűleg teljesen kiakasztja majd az új pasiját, és biztos lesz egy-két szava ehhez. Neked pedig pont ez a célod! Hagyd rá a munka nagy részét, hogy a végén te a legkevesebb erőfeszítéssel arasd le a babérokat!

Biztosíts számára érzelmi támogatást

A volt barátnőd számára érzelmi támogatást biztosítani (amikor már ismét barátok vagytok), az a lehetőség, ahol igazán megcsillogtathatod a tehetségedet. Ha képes vagy elérni azt, hogy megnyíljon neked, és megbízzon benned annyira, hogy elmondjon bizonyos dolgokat, akkor garantálom, hogy aranyéremmel a nyakadban fogsz végezni.

Gondolj erre így:

Ha a mostani barátja nem tud neki megfelelő lelki támaszt nyújtani, te viszont igen, akkor akaratlanul is összehasonlíja majd kettőtöket, és biztos, hogy komoly következtetéseket fog ebből levonni.

Persze nem akarom, hogy már a legelején elbízd magad. Amikor azt mondom, hogy nyújts neki érzelmi támogatást, akkor nem azt akarom, hogy abban segíts neki, hogy a mostani kapcsolata még jobb legyen. Sőt, azt szeretném, ha egyáltalán meg sem említenéd az új pasiját. Ha mégis ilyen jellegű kérdései lennének, vagy ezzel kapcsolatban szeretne segítséget kérni, akkor utasítsd el olyan udvariasan, amennyire csak lehetséges.

Bármi mással kapcsolatban azonban mindig állj rendelkezésére és éreztesd vele, hogy rád mindig számíthat.

Növeld a vonzalmat üzeneteken keresztül

Nézzük, meddig jutottunk eddig!

Először is végigcsináltuk a zéró kontakt szabály egy rövidített változatát (14 nap nem ad elég időt arra, hogy a volt barátnőd és az új pasija túl sok időt tölthessenek kettesben). Ezután következett az, hogy újra kiépítettél egy barátságot vele úgy, hogy érzelmi támogatást nyújtottál számára. Ez akár konfliktusforrás is lehetett az új kapcsolatában.

Gondolom felmerül benned a kérdés, hogy hogyan tovább, és mi a következő lépés…

Barátom, készülj fel, ugyanis a következő lépés nem más, mint lassan kiépíteni a vonzalmat kettőtök között!

Mit értek azalatt, hogy lassan?

A legnagyobb hiba, amit a férfiak általában elkövetnek ezen a ponton az az, hogy azonnal fejest ugranak a mély vízbe ahelyett, hogy a sekély részeken úszkálnának egészen addig, amíg meg nem erősödik kellő mértékben a vonzalom.

Nézd, ha azonnal felhívsz egy lányt és elhívod randira, akkor az egy nagyon rizikós lépés!

És hogy miért?

Azért, mert eddig semmilyen vonzalom nem épült még ki kettőtök között. Nincs köztetek kémia, nem alakult még ki semmi, nincs az egész helyzetben semmilyen romantika. A nők imádják a romantikát. Szeretik, amikor egy férfi megdolgozik a figyelmükért. Pont ezért, egy telefonhívás valószínűleg nem fog sikert hozni, hiszen nem történt még köztetek semmi ahhoz, hogy a nő találkozni akarjon veled.

Ezért amikor azt mondom, hogy lassan kell kiépítened és erősítened a vonzalmat az üzeneteken keresztül, akkor azzal azt mondom, hogy tudnod kell „előkészíteni a terepet”…

Hogyan készítsd elő a terepet

A legjobb, ha példákon keresztül szemléltetem, hogy mire gondolok itt.

Oké, tegyük fel tehát, hogy vissza akarod kapni a volt a barátnődet, akinek azóta már új barátja van. Rátaláltál erre az oldalra és eddig mindent úgy csináltál, ahogyan azt tanácsoltam neked. Végigcsináltad a lerövidített zéró kontakt időszakot, és dolgoztál azon, hogy barátok legyetek a volt barátnőddel. Ez valószínűleg úgy feldühítette az új pasiját, hogy akár komoly konfliktusok is kialakulhattak a kapcsolatukban.

Ezek után magától értetőtő módon a következő lépés az, hogy kiépítsd a vonzalmat kettőtök között. Ahhoz, hogy ezt sikeresen megtehesd, szükség van arra, hogy előkészítsd a terepet, hogy amikor eljön a megfelelő pillanat, akkor élni tudj a lehetőséggel. Most pedig azt szeretném elmondani neked, hogy hogyan is kell pontosan „előkészíteni a terepet”.

Én annak a híve vagyok, hogy a vonzalom kiépítése úgy a legbiztosabb, ha finom utalásokkal kezded üzenetekben, amelyet telefonhívások követnek, majd végezetül személyesen is találkoztok.

Pontokba foglalva tehát:

  • Először finoman ráhangolod üzeneteken keresztül
  • Miután elég vonzalom kiépült, telefonra váltasz, és így folytatjátok a beszélgetést
  • Miután itt is eljött a megfelelő pillanat a továbblépésre, felteszed a nagy kérdést, és elhívod egy találkozóra

Nyilván felmerül benned a kérdés, hogy pontosan hogyan is kell ezt a ráhangolást csinálni. Hogyan tudod finoman növelni a vonzalmat üzeneteken keresztül? Mivel ez egy nagyon fontos és komplex téma, ezért erről külön cikket írtam, ahol lépésről lépésre leírom, mit kell tenned. Ha megfelelően alkalmazod az ott olvasottakat, akkor biztosan sikerrel jársz majd!

Előkészíteni a találkozást

Ez a te első nagy igazi próbatételed!

Végigcsináltad a zéró kontakt időszakot!

Sikeresen újjáépítetted a barátságotokat és lelki támaszt nyújtottál számára, amikor szüksége volt rá!

Sikeresen újjáépítetted azt a vonzalmat, ami valaha kettőtök között volt!

Most pedig eljött az ideje, hogy leteszteljük, vajon megért-e ez a rengeteg munka és fáradozás. Arra szeretnélek kérni, hogy hívd el egy teljesen egyszerű és hétköznapi találkozóra. Ennek nem kell randinak lennie, ez most csak arról szól, hogy két barát találkozik, és beszélget egy jót.

Itt fontos megjegyezni azt is, hogy egy elkötelezett és szerető barátnő biztosan nem találkozna a volt pasijával, már ha tiszteli a mostani barátját…

Ezért tehát ne vedd személyesnek, ha nemet mond a meghívásra. Ez még nem azt jelenti, hogy nem tudod őt visszaszerezni, egyszerűen csak annyiról van szó, hogy jó barátnőként nem akar tiszteletlen lenni a mostani párjával és ezért semmiképpen nem érdemel büntetést. Te továbbra is csak dolgozz azon, hogy erősödjön a régi vonzalom kettőtök között, egészen addig, amíg úgy nem dönt, hogy otthagyja a barátját egy sokkal jobb opcióért: érted!

Mit jelent, ha elfogadja a meghívást

Ha elfogadja a meghívásodat arra, hogy kettesben töltsetek együtt időt, akkor az valami nagyon fontosat jelent!

Mégpedig azt, hogy nem tiszteli eléggé a mostani barátja érzéseit ahhoz, hogy nemet mondjon neked, a volt barátjának. Még az is lehet, hogy el sem mondja neki…

És miért olyan fontos ez?

Azért, mert ha egy nő igazán szerelmes egy férfiba, akkor soha semmi olyasmit nem tenne, ami veszélybe sodorja a kapcsolat biztonságát. Nem menne a volt barátjával sehová kettesben, sőt, még csak nem is beszélgetne senkivel semmilyen romantikus témában. 100%-os elkötelezettséggel lenne a kapcsolat felé.

A te legnagyobb szerencsédre, ha elfogadja az ajánlatot egy egyszerű találkozóra, akkor az azt jelenti, hogy nem érdekli őt annyira a mostani barátja, hogy nemet mondjon egy ilyen meghívásra.

Akármit is gondolsz most erről, szerintem ez egy nagyon jó jel! További sok sikert!