Ugye azért vagy most itt, hogy megtanuld, hogyan tudod feléleszteni a volt párodban az irántad érzett hiányt? Ha igen, akkor feltételezem, hogy a végcélod az, hogy újra visszaszerezd őt. Valószínűleg az jár a fejedben, hogy ha hiányzol neki, akkor majd ráébred arra, hogy milyen jó volt együtt, és azonnal visszamegy hozzád.

Tegyük fel, hogy minden tanácsomat megfogadod, és az exednek el is kezdesz majd hiányozni…Szerinted azonnal visszamegy majd hozzád? Elég lesz-e számára annyi, hogy hiányzol neki? Mert ezekre a kérdésekre sajnos nem a válasz …

Ne érts félre! Ahhoz, hogy visszaszerezd az exedet, elengedhetetlen, hogy hiányozz neki, de ez önmagában nem lesz elég. Gondolj erre úgy, mint egy kirakósra. Ahhoz, hogy visszaszerezd a volt párodat, minden egyes kirakósdarabot a megfelelő helyre kell tenned. Azzal, hogy feléleszted benne a hiányt, sajnos csak egyetlen darabot teszel a megfelelő helyre… Ezért fontos az, hogy minden egyes tanácsomra odafigyelj, megtartsd azt és következetesen cselekedj. Ezzel a helyére kerülnek a kirakós darabjai, és a végén összeáll a kép. Lássuk is, hogyan épül fel a stratégia!

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

A Stratégia

A Stratégiánkat négy pontban foglaltuk össze, lássuk, melyek ezzek:

 1. Zéró Kontakt szabály
  2. Közösségi média taktika
  3. A “Frank Sinatra” hatás
  4. Féltékenység taktikák
 1. Zéró kontakt szabály

A zéró kontakt szabály alkalmazása kétségtelenül az egyik legsikeresebb stratégia ahhoz, hogy visszaszerezd a volt párodat. Nem olyan régen végeztem egy kutatást arra vonatkozóan, hogy van-e korreláció aközött, hogy az emberek sikeresen visszaszerezték a volt párjukat, és aközött, hogy sikeresen alkalmazták a zéró kontakt szabályt.

Az eredmények alapján a sikertörténetek 74%-ában létfontosságú volt a zéró kontakt szabály, de ez a szám szerintem még magasabb, hiszen sok visszajelzésből nem derültek ki erre vonatkozó részletek.

Azt tehát már tudjuk, hogy létfontosságú a zéró kontakt szabály, de azt még nem, hogy pontosan hogyan is fogja majd ez az exedben felébreszteni a hiányérzetet.

Nézzük meg a zéró kontakt szabály pontos definícióját:

Egy bizonyos időszakon keresztül nem léphetsz kapcsolatba az exeddel, nem küldhetsz neki üzenetet, sem facebookon, sem emailben, sem semmilyen egyéb közösségi médián keresztül nem kommunikálhattok. Ha ebben az időszakban ő fel akarja veled venni a kapcsolatot, akkor nem reagálhatsz. A zéró kontakt időszaknak három fő célja van: 1. lehetőségetek van érzelmileg lecsendesedni a szakítás után, 2. lehetőséged van önismeretre szert tenni és az önbizalmadat növelni, és 3. növeli az esélyét annak, hogy hiányozni kezdesz az exednek.

Egyszerűnek hangzik, ugye? Pedig nem az!

A zéró kontakt szabályt betartani az egyik legnehezebb dolog a világon, de ha megtanulod megfelelően alkalmazni, akkor valóban elérheted, hogy a volt párod ismét utánad vágyakozzon…

Az idő megszépíti az emlékeket

A legnagyobb hiba, amit az emberek szakítás után elkövetnek, az a könyörgés. Könyörögnek egy második esélyért, ami nem csak szánalomra méltó, de borzasztóan idegesítő is. Csak képzeld magad az exed helyébe! Te örülnél a folyamatos zaklatásnak? Te vonzónak találnád, ha olyasvalaki könyörögne, hogy fogadd vissza, aki iránt még csak nem is érzel semmit? Ha valaki olyasmire akarna rábírni, amit nem akarsz megtenni?

Van egy olyan érzésem, hogy nem. És hogy miért kell egyáltalán erről most beszélnünk? Azért, mert olyasmi nem hiányozhat, amit mindennap látsz.

Tegyük fel, hogy van egy kedvenc filmed. Leköt a történet, kikapcsol, szereted az érzelmeket, amelyeket ébreszt benned. Olyan jó, hogy már többször is láttad, és úgy érzed, sosem tudnád megunni. Azonban csak bizonyos időközönként jut eszedbe, mondjuk évente egyszer. Akkor eszedbe jut, és hiányozni kezd, hiszen már régen nem láttad. De tegyük fel, hogy naponta akarod megnézni. Szerinted hanyadik napon unnád halálra magad? Nagy az esély rá, hogy nem csak idegesítővé válik a korábbi kedvenc filmed, de talán örökre meg is utálod.

Azzal, hogy nem adsz időt az exednek arra, hogy hiányozni kezdj neki, szinte minden esélyedet eljátszod. Ne feledd, az idő megszépíti az emlékeket!

A zéró kontakt szabály vonzóbbá tesz ( Bizonyítékom is van rá!)

Hallottad már azt a mondást, hogy az embereknek mindig az kell, ami nem lehet az övék? Az emberek mindig azt akarják megszerezni, amiről úgy vélik, hogy az hozzájuk tartozik. Azzal, hogy elveszel tőlük valamit ( pl. elérhetetlenné válsz számukra), csak motiválod őket arra, hogy megpróbálják megszerezni azt.

A pszichológia világában ezt pszichológiai ellenállásnak nevezzük. Egy Jack Brehm nevű amerikai pszichológus alkotta meg ezt a fogalmat 1966-ban. Szerinte az emberek rendelkeznek egy sor “szabad viselkedéssel”, amely közül azt választják a jelenben és a jövőben is, amelyiket csak akarják. A viselkedési szabadság különböző fontosságú viselkedési mintákat foglal magába, hiszen vannak, amelyek a túlélésünket szolgálják, ezért kritikus fontossággal bírnak. Stephen Worchel (2004) szerint ez a szabadság segíti az egyént az identitása megalkotásában. Ennek a szabadságnak a fenyegetése vagy beszüntetése ahhoz vezet, hogy a tiltott viselkedés és cselekvések sokkal vonzóbbá válnak az egyén számára.

Vagyis ha a zéró kontakt szabályt alkalmazod, akkor azzal azt jelzed, hogy ő nem érhet el téged és nem beszélhet veled. Megfosztod őt attól a szabadságától, hogy veled legyen. Ha a pszichológiai ellenállás elméletére alapozunk, akkor ennek hatására benne megjelenik az az attitűd, hogy márpedig ő meg akarja szerezni azt, amitől őt eltiltották. És ez elvezet bennünket egy másik elméletig, amit én nagyon szeretek használni….

Elméletem szerint, minél többet váratod az exedet, és minél keményebben kell majd dolgoznia azért, hogy ismét együtt legyetek, annál jobban fogja értékelni, ha végre ismét kapcsolatban éltek. És mi más lenne a célunk, mint az, hogy ezúttal egy hosszútávú és boldog párkapcsolatban éljetek?

A zéró kontakt szabályrendszere megadja neked a tökéletes lehetőséget arra, hogy az exednek komoly erőfeszítéseket kelljen tennie azért, hogy ismét kapcsolatba lépjetek!

 1. Közösségi média taktika

Most pedig lépjünk a következő szintre, ami nem más, mint a Közösségi média taktika.

A közösségi média nagyon jó lehetőséget teremt arra, hogy fokozd az exedben az irántad érzett hiányt. Szinte nyílt titok, hogy mindannnyian szeretünk olyan emberek profilján időzni, akikre kíváncsiak vagyunk, ez az exek esetében pedig triplán igaz. Nagyon nagy az esély arra, hogy még akkor is ránézünk időnként a volt párunk profiljára, ha egyébként mi kezdeményeztük a szakítást.

És ha ez igaz, akkor miért ne lehetnénk felkészültek erre?

Én hiszek abban, hogy minden rendelkezésünkre álló felületet használjunk ki kreatívan arra, hogy megmutassuk, még mindig ott vannak bennünk azok az értékek, amelyeket volt párunk egyszer régen vonzónak talált!

Ezért is szeretném megtanítani neked azt, hogy mindezt hogyan teheted meg úgy, hogy amint látja majd az exed az új képeidet, nem tud majd kiverni a fejéből!

Hogyan tedd tökéletessé a közösségi média profilodat

Ebben a részben arról fogunk beszélni, hogy milyen hatásokat érhetsz el egy megfelelően kiválasztott képpel. Valamilyen közösségi média felületen biztosan követ a volt párod, így fontos, hogy olyan képet lásson rólad, ami figyelemfelkeltő.

Szeretném megtanítani neked a két legjobb módszert arra, hogy a közösségi média segítségével hogyan tudod felkelteni a volt párod érdeklődését. A két módszer a következő:

 1. A profilkép csere
  2. A “Boldog vagyok!” kép

Kezdjük is a profilképpel!

A profilkép csere

Azt akarom, hogy találj egy olyan képet magadról (vagy csináltass!), amin úgy nézel ki, mintha egy magazin hasábjairól léptél volna ki. Igen, ez azt jelenti, hogy akár egy profi fotóst is fel kell fogadnod, ami garantáltan kimozdít majd a komfortzónádból.

Akármennyire is ijesztően hangzik, ez nem csak azért lesz hatásos, mert egy figyelemfelkeltő képet teszel fel magadról, hanem azért is, mert a folyamat során még az önbizalmadat is növelheted.

A “Boldog vagyok!” kép

Van egy kérdésem számodra: szerinted mit gondol az exed arról, hogy hogyan kezeled a szakítást? Valószínűleg azt hiszi, hogy önsajnálatban fetrengve és depresszióba süllyedve bámulsz magad elé, miközben egész nap édességeket tömsz magadba.

Nem hiszed? Csak gondolj vissza minden olyan alkalomra, amikor te szakították valakivel, vagy te utasítottál el valakit. Mindig megjelent benned egyfajta szánakozás, nem igaz? Fájdalmat okoztál, így magától értetődőnek tűnt, hogy a másik emiatt szenvedni fog…

Most képzeld el azt, hogy az exed ezek után felmegy facebookra, és belefut egy olyan képbe, amin felszabadultnak és boldognak tűnsz. Lehet, hogy örülni fog annak, hogy nem szenvedsz, de szinte garantált, hogy furcsállni fogja… és egymás után jelennek meg a fejében az olyan gondolatok, hogy mitől is van olyan jó kedved… vagy hogy ő miért nem lehet ott…

És hogy hogyan érheted el mindezt a gyakorlatban? Egészen egyszerűen csak tölts fel magadról egy olyan képet, amin láthatóan jól érzed magad. Amint ezt meglátja az exed, garantált, hogy ezer gondolat fog végigfutni az agyán, és az egész kapcsolatot elkezdi majd megkérdőjelezni…

És ekkor történik meg az, ami kulcsfontosságú ebben a taktikai lépésben… a féltékenység. Mert biztosan eszébe jut majd, hogy ezt a jókedvet egy új partnernek tulajdonítsa, vagy egészen egyszerűen csak azt érzi majd, hogy ő kimarad valami jóból…

Mindegy is, a lényeg, hogy elülteted benne a féltékenység magját, ami gyönyörű virágokat teremhet később….

 1. A Frank Sinatra hatás

Az egyik kedvenc idézetem Frank Sinatrától származik:

“A legjobb bosszú az életben a hatalmas siker.”

És hogy mi köze ennek ahhoz, hogy az exednek hiányzol-e vagy sem? Jó kérdés.

Ahhoz, hogy ezt megválaszoljam, hadd meséljek el egy történetet. Mivel a munkám a szenvedélyem, nagyon fontos számomra, hogy mindig felkészült legyek, és tisztában legyek a trendekkel. Mi az, ami működik, és mi az, ami nem…

Pont ezért figyelek oda arra, hogy milyen kérdéseket tesznek fel nekem az emberek, és milyen kommenteket írnak a cikkeimhez. A kedvenceim pedig kétségtelenül a sikertörténetek!

Nem csak azért, mert örülök a sikereiknek, hanem azért is, mert rengeteget tanulhatok belőlük. Az egyik legnagyobb tanulság pedig az volt, hogy gyakran azok érték el a legnagyobb fejlődést és azok szerezték vissza a volt párjukat, akik régen túlléptek az egész kapcsolaton és boldogan élték az életüket egyedül.

Olyan volt az egész, mintha a volt párjuk hirtelen egy hosszú álomból ébredve meglátta volna bennük az igazi értéket és gyakran ő volt az, aki küzdeni kezdett a kapcsolatért!

Képzelem mi jár most a fejedben…”Tehát azt akarod nekem mondani, hogy úgy szerezhetem vissza az exemet, ha egyszerűen nem akarom má visszaszerezni?”

Hmm…majdnem. Gondoljunk vissza a pszichológiai ellenállás elméletre. Azáltal, hogy túllépsz a szakításon és nem keresed többé a volt párodat, azzal tulajdonképpen azt üzened, hogy “nem leszek a tiéd. Elfesztetted a választás szabadságát, ugyanis nem választhatsz engem.”

Az elméletünk alapján pedig ezáltal sokkal jobban akar majd téged, mint azelőtt bármikor. És itt jön a képbe a Frank Sinatra hatás.

Azt szeretném, ha úgy lépnél tovább, hogy igazából nem is lépsz tovább. Azt szeretném, ha felépítenél magadnak egy életet, aminek nem részese az exed, de ő ennek pontosan tudatában van… nézzük, hogyan teheted meg mindezt!

Mit tehetsz a Frank Sinatra hatás alatt, amitől még jobban fogsz hiányozni neki

Most azokról a dolgokról fogunk beszélni, amelyeket megtehetsz, miközben a Frank Sinatra Hatás működőben van. Különösen szeretem ezt a részt, hiszen itt minden a te irányításod alatt áll.

Amikor azon dolgozol, hogy visszaszerezd a volt párodat, akkor első lépésként el kell tudnod fogadni, hogy néhány dolog felett nem gyakorolsz uralmat. Azonban ha arról van szó, hogy felébreszt benne az irántad érzett hiányt, akkor már sokkal jobb a helyzet!

Helyezkedj el kényelmesen, mert ez hosszú lesz!

Taktika 1- Hozd magad formába

Semmi nem olyan vonzó, mint amikor egy ember igényes önmagára és odafigyel a megjelenérése. Ezzel persze nem azt mondom, hogy igénytelen lennél, hanem azt, hogy ez a taktika nem csak abban segíthet, hogy az exed ámulva csodálja a külsődet, hanem abban is, hogy a későbbi kapcsolataidban magabiztosabb legyél. És hogy mennyire hatásos ez a taktika? Hadd meséljek el egy történetet…

Egyszer régen nagyon tetszettem valakinek. Nyilván nem csináltam semmit, mivel mindig olyanokkal akartam lenni, akiket nem kaphattam meg. Ráadásul akármennyire is volt igényes az illető, volt némi túlsúlya, és ez akkor engem zavart, így hagytam is az egészet.

Tudom, eléggé felszínes vagyok…

Telt-múlt az idő, majd másfél évvel később ismét összefutottunk. Bevallom, először simán elsétáltam mellette, mert nem ismertem meg. Lefogyott, teljesen másként öltözködött, és sugárzott belőle a magabiztosság. Pont ott volt velem egy ismerősöm, így nem beszéltünk sokáig, hamar elváltak útjaink. Ezután a barátom döbbenten meredt rám, hiszen egyszerűen nem értette, hogy mégis mi nem tetszett nekem benne. Persze elmagyaráztam, hogy régebben másként nézett ki, és hogy most már én is másként gondolkodom, és mindenképpen szeretnék vele találkozni.

Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy összehozzunk egy találkozót, ami – bevallom- nem volt olyan nehéz, hiszen tudtam, hogy valamikor tetszettem neki. Megbeszéltük, hogy egy étteremben fogunk találkozni, majd utána elmegyünk sétálni. Egyetlen probléma volt ezzel…

Nem jött el a megbeszélt időpontra…

Még aznap írtam neki egy üzenetet, hogy áll-e az esti randi. Nem kaptam rá választ, de annyira nem aggódtam. Az idő múlásával azonban kissé idegesebb lettem, és ismét írtam neki. Semmi válasz. Elmentem a megbeszélt helyre a megbeszélt időben, és kb. egy órát vártam… semmi.

Akkor kellett megértenem, hogy valószínűleg ez a büntetés a felszínességem miatt. A karma márcsak ilyen….

Taktika 2- Mondd utánam: Nem érdekel az exem!

Ez a taktika elsősorban egy mentális hozzáállás. A zéró kontakt időszaka alatt (amikor legfontosabb, hogy a Frank Sinatra hatás érvényesüljön!), próbálj meg nem gondolni az exedre. Csak azokra a dolgokra fókuszálj, amelyek valóban fontosak: TE, és az életed.

Ha megkérdezel, hogy szerintem melyik a legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek a program során, akkor a lista tetején az áll, hogy megszállottan csak a volt párjukra gondolnak. Ahhoz, hogy “tovább lépj úgy, hogy igazából nem lépsz tovább”, elengedhetetlen, hogy ne gondolj túl sokat az exedre. Koncentrálj inkább arra, hogy neked milyen feladataid vannak most…

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a Frank Sinatra hatásból, mindenképpen meg kell tanulnod a következő stratégiát, amire gondolhatsz egyfajta filozófiaként is. Én a “Szentháromságnak” nevezem, pedig nincs sok köze a valláshoz…

Életedet három nagyon fontos területre oszthatod fel:

 1. Egészség
 2. Jólét
 3. Kapcsolatok

Ahhoz, hogy kihasználhasd a Frank Sinatra hatást, mindhárom területet fejlesztened kell. Van egy nagyon fontos metszet, ahol mindhárom találkozik, vagyis itt van az egyensúlyi pont az egészség, a jólét és a kapcsolatok között. Ha ezt képes vagy megtalálni, akkor szinte biztos, hogy ellenállhatatlan leszel…

Hidd el nekem, hogy ha következetesen dolgozol ezért az egyensúlyért, akkor minden kirakósdarab a helyére kerül. Fontos emlékezni arra, hogy szakítottatok, valami lezárult, és újraépíteni valamit hosszú időbe tellhet. Ne is gondolj most semmi másra, ne erőltess és ne siettess semmit, csak fókuszálj magadra és dolgozz az egyensúlyon!

Taktika 3- Szociális élet

Két választási lehetőséged van a szakítással kapcsolatban: vagy a szakítás uralja az életedet, vagy te uralod a szakítást.

Hadd osszak meg veled néhány személyes gondolatot. Szerintem az egyik legszánalomraméltóbb dolog az, ha valaki önsajnálatban fetrengve egész nap csak jégkrémet kanalaz a TV előtt. Sőt, igazából nem is számítok másra, ahogyan a legtöbb ember sem, és pont ez adja ennek a pontnak az igazi ütőerejét.

Mikor még évekkel ezelőtt szakítottam valakivel, szinte biztosra vettem, hogy egész nap otthon ülve sajnáltatja magát. Viszont amint beléptem facebookra, rá kellett döbbennem, hogy egyáltalán nem viseli meg annyira a dolog, mint amennyire hittem. Egymás után töltötte fel a képeket arról, ahogyan a barátaival szórakozik, különböző helyekre jár, vagyis nagyon aktív társasági életet él. Bár nem az volt az első gondolatom, hogy mennyire hiányzik nekem, de határozottan elgondolkodtatott arról, hogy milyen embernek láttam, amikor először találkoztunk. A pezsgő szociális életét látva rájöttem, hogy mennyi mindenből kimaradok, és nem csak féltékeny lettem, de még dühös is amiatt, hogy ilyen jól érzi magát.

Taktika 4- Féltékenység taktikák

Sok szakértő állítja, hogy nem jó ötlet féltékennyé tenni a volt párodat, de én nem értek velük egyet. Ha lehetőségedben áll, hogy mélyebb érzéseket ébressz benne, akkor szerintem mindenképpen érdemes megpróbálni. Nagyon fontos azonban, hogy mindezt jól csináld!

Nyilván nem lesz olyan hatásos ez a módszer, ha mindösszesen annyit teszel, hogy feltöltesz három olyan képet facebookra, amin három különböző emberrel csókolózol. Ezt semmiképpen se tedd! A féltékenységet használni művészet. Finom lépéseket kell tenni, ugyanakkor egyértelműnek kell lenned, hogy felfigyeljen rá. Nézzünk erre egy-két példát:

 1. példa – Mozi egy “baráttal”

Itt annyit kell tenned, hogy üzenetben ajánlasz neki egy filmet, amit “egy barátoddal láttál”, de nem árulod el neki, hogy milyen nemű az illető. Az ő fantáziájára van bízva, hogy egy romantikus mozizást képzel el egy titokzatos idegennel vagy csak egy egyszerű baráti kikapcsolódást. Mindenképpen furdalni fogja a kíváncsiság…

 1. példa – “Téged láttalak?”

Ez egy kicsit kockázatosabb, de szinte biztos, hogy féltékennyé teheted vele. A lényeg, hogy írj neki egy üzenetet, amiben megkérdezed, hogy őt láttad-e egy adott helyen, mert ha igen, akkor nagyon jól nézett ki. Alapvetően tehát azt mondod, hogy összekeverted valakivel, akit egyébként nagyon vonzónak találtál. Tudom, tudom, kockázatos, de megéri, hidd el!

A kulcs ahhoz, hogy mélyebb szinteken is felébreszd benne a hiányt

Szeretném, ha megértenél valamit. Az emberek érzelmi lényeg, tehát a felszínes figyelemkfelkeltő taktikák csak ideig-óráig fognak működni. Mindenki intimitást szeretne megélni egy szeretett személlyel, és ehhez mély bizalom és érzelmi kapcsolat szükséges. Nem elég jól kinézni, következetes munkával ki kell érdemelni a másik figyelmét és bizalmát, és ha ez megvan, akkor ismét lehet kapcsolatban gondolkodni…

Ha a felsorolt taktikák működtek, és megtörtént a kapcsolatfelvétel köztetek, akkor nagyon fontos, hogy a személyes találkozás is a lehető legpozitívabb élmény legyen. Nem szabad elbízni magad, és azt gondolni, hogy ha már találkozni akart veled, akkor biztosan azonnal készen áll ismét egy kapcsolatra. Nem, ez sajnos nem így működik, és különben is, most azt szeretném, ha ennél mélyebb dolgokra koncentrálnál…

Tűzd ki célodul, hogy a találkozásotok alkalmával mindent megteszel azért, hogy egy mély érzelmi kapcsolatot alakítsatok ki. Beszélgessetek érdekes dolgokról, légy magabiztos, légy vidám, és ami a legfontosabb: csak okosan!

Azt akarod, hogy úgy érezze magát az exed, mint akire soha nem figyeltek még így életében. Figyelj oda a szavaira, a hangjára, vedd észre minden rezdülését, és éreztesd, hogy igazán jelen vagy. Ha képes vagy megajándékozni őt egy ilyen élménnyel, akkor az felér ezer felszínes kis taktikával, hiszen végsősoron ez a célunk: egy mély, kiegyensúlyozott kapcsolatot kialakítani valakivel, aki fontos neked!

Sok sikert!