Mindannyiunkkal előfordult már az a szituáció, mikor újra felvesszük a kapcsolatot a volt barátunkkal/barátnőnkkel, ő azonban teljes mértékben ignorál minket.

Bennünk van az az érzés, mikor nem akarunk semmi mást, csak hogy válaszoljon az üzenetünkre és legszívesebben egy hegy tetejéről üvöltenénk, hogy újra beszélgessen velünk úgy, mint rég.

Képzeljük el azt a helyzetet, mikor minden üzenetünket figyelmen kívül hagyja volt párunk, ugyanakkor a tervünk az, hogy visszaszerezzük szerelmünket.

Az alábbi cikkből megtudhatod, mit kell tenned, hogy sikerrel járj!

Mielőtt belekezdünk néhány fontos információt tudnod kell. Egyrészt az alábbi útmutató irányadó, tehát azért, hogy visszaszerezhesd az exedet rendkívül türelmesnek és kitartónak kell lenned, mert ez korántsem egy egyszerű feladat.

S mivel egy hosszú útról beszélünk, ezért szükségünk van egy jó stratégiára, valamint szerencsére is természetesen.

Indítsuk az alaptézissel!

„Az exem teljesmértékben ignorál, semmire sem válaszol, bármikor keresem mindig figyelmen kívül hagyja az üzeneteimet!”

Ez a lehető legjobb és egyben a legrosszabb stádiuma is jelen helyzetünknek. Miért?

Mivel a kommunikáció minden– legyen szó rokoni, baráti, vagy szerelmi – kapcsolat alapja.

Ha a kommunikáció rendben van, ki tudjuk fejezni magunkat, fel tudjuk venni a kapcsolatot másokkal és a kiszemeltünkkel, máris jobb helyzetben vagyunk.

Vagyis kijelenthetjük, hogy így ebben a kontextusban, ha a volt párunk csendbe burkolózik, és hidegen hagyja az, amit mondani szeretnénk neki, az ebben az esetben a legrosszabb stádium, és ahogy mondani szokás „Ennél már csak jobb lehet!”.

Ha pedig ebből a feltételezésből indulunk ki, csak nyerhetünk a későbbiekben.

 

A változáshoz négy fő lépést szükséges végigjárnunk, lássuk!

 1. Meg kell értenünk, hogy mi az oka annak, hogy egykori párunk nem áll szóba velünk!
 2. Push/pull elmélet
 3. Saját magunk „újraépítése” annak érdekében, hogy jó legyen velünk beszélgetni!
 4. Árapály-elmélet

Bár nem garantálhatja semmi és senki a sikert, mégis a cikk végigolvasása után képes lehetsz Te is maximalizálni az esélyeidet volt szerelmednél.

Ezen lépések elsajátítása továbbá lehetővé teszi, hogy tudjuk, a jövőben mire kell odafigyelnünk, hogy ne essünk bele ebbe a csapdába!

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

Nézzük lépésről-lépésre, hogy mit is jelentenek a gyakorlatban a fentebb említett elméletek:

1. Lépés: Értsük meg, hogy miért ignorál minket az exünk!

Általában az emberek mindinkább tisztában vannak azzal, hogy milyen kudarcok érték az életben, ellenben a sikereket nem írják fel az életük kis listájára. Vagy ha mégis, legyünk őszinték: nagyobb arányban ismerjük a ballépéseinket, vagy negatív impulzusokat, mint a pozitív élethelyzeteket.

Az első lépés egyfajta tanulási szakasz, hogy felmérjük, mit rontottunk el, s annak érdekében szükséges lépés, hogy a történelem ne ismételhesse meg önmagát a későbbiekben sem. Készítsünk egy listát a lehetséges okokról, mérjük fel a helyzetünket és cselekedjük.

Csokorba szedtük azokat az okokat, melyek hozzájárulhattak a kialakult helyzethez, és segítséget nyújthatnak a lista készítéséhez.

Lássuk mik lehetnek ezek!

 

 • Folyamatosan zaklattad a szakítás után.

Gyakori reakció a megbántott fél részéről. A legrosszabb eset, mikor nem tudjuk, mikor kell abbahagyni a beszélgetést, folyton-folyvást újabb gondolatokat, érzéseket akarunk megosztani a másikkal.

Például, ha párunk úgy dönt, hogy szakítani szeretne velünk, elkezdünk SMS-eket küldözgetni aznap, másnap és harmadnap is. Ez egyfelől egy kétségbeesett cselekedet, másrészt rendkívül bosszantó is lehet, így nem csoda, ha szerelmünket halálra idegesítjük ezzel.

De ki tudja őt hibáztatni ezért? Fordított esetben mi is igyekeznénk minél előbb megszakítani mindenféle kapcsolatot a volt párunkkal. De mit tegyünk, ha beleestünk ebbe a hibába?

Amennyiben úgy döntesz, hogy újra felvennéd a kapcsolatot Vele és szeretnéd visszahódítani, semmiképp sem tűnhet az üzenetünk kétségbeesettnek, ne könyörögjünk és ne éreztessük, hogy mennyire szükségünk van a másikra, felejtsük el a kétségbeesett EX attitűdöt!

 

 • Valamivel megbántottad őt

Ez nemcsak a szakítás után okozhat gondot, hanem a kapcsolat alatt is. Gondoljunk csak bele: a párkapcsolaton belül is ismeretes a „mosolyszünet” intézménye, vagyis elég egy-egy nézeteltérés ahhoz, hogy párunk akár fél napra is ignoráljon minket.

Ez az elv ugyanúgy a szakítás után is érvényes. Gondold át, hogy mit mondtál, vagy tettél a szakítás előtt vagy után, ami olyannyira megbántotta őt, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az üzeneteidet, vagy próbálkozásaidat.

Mi járhat ilyenkor a másik fél fejében? Egyrészt a düh és azt reméli, hogy végleg megtanultuk a leckét, hogy hogyan NE bánjunk vele a jövőben.

 

 • Túl sokat harcoltatok egymással

Ahogy az előző pont, úgy ez a párkapcsolati probléma is egyfajta „Bermuda-háromszög”-ként süllyesztheti el a jó viszonyt és a boldogságot.

Mindenki szereti a kihívásokat, szereti az erőfitoktatást még a kapcsolaton belül is. Egyet viszont egy nő és egy férfi sem szeret: a harcokat. Két szerető fél harca komoly károkat tud okozni az ember lelkében, összetörhet mindent, mi eddig örömet okozott nekünk.

Utána csak darabok maradnak belőlünk és arra kapjuk fel a fejünket, hogy egyedül maradtunk a romokkal, és próbáljuk visszahozni a boldog békeidőket. És a párunk ezért is szakíthat velünk: nem akarja már összerakni a darabokat, mert elfáradt.

Szakít velünk, telnek a hetek és csak a csendbe ütközünk bármikor is szeretnénk rendbe hozni a múlt sérelmeit. Ilyenkor gondoljunk bele, hogy miért csinálja ezt a párunk?

Milyen hozzáállást értékelne ő?

 

 • Kontrollálni próbálja magát és a tetteit

Ez a fordított pszichológia művészete. Amennyiben az eddigieket elolvastad, feltételezem, hogy szeretnéd visszaszerezni a volt párodat, vagy legalábbis újra kapcsolatba szeretnél lépni vele, és feltételezem ez eddig nem sikerült, mivel teljesen ignorált.

De mi van abban az esetben, ha mindezt a másik fél tudatosan teszi? Gondoltad volna, hogy ilyen érzéseket fog kiváltani belőled az, hogy nem válaszol az üzeneteidre?

Ez a „power of silence”, vagyis a csend ereje. Gondolkozzunk el: nem lehet, hogy rájött, hogy irányítani tud téged? El tudja érni, hogy epekedj utána, így minden úgy történik, ahogy ő azt eltervezte?

 

 • Új barátja/barátnője van

Jaj az új szerelem, szép dolog igaz? Valószínű Te is egyetértenél, ha éppenséggel nem az exedet szeretnéd visszaszerezni, akinek úgy tűnik új párkapcsolata lett időközben!

Mindannyian arra vágyunk a legkevésbé, hogy ez bekövetkezzen, ugyanakkor bármikor benne lehet a pakliban, így erről is beszélnünk kell. Ugyanakkor Nekünk is megvan az előnyünk. Az új párja nem ismeri annyira szerelmünket, mint mi.

Nem tudja, hogy kell őt kezelni bizonyos szituációkban, de mi tudjuk.

Egyszóval nem szabad elkeseredni, hiszen az előny még mindig a mi kezünkben van, csak meg kell tanulni ezt kihasználni.

 

 • El akar felejteni, túl akar lenni rajtad

Ezesetben is a legjobb tanács, hogy időt hagyunk. Általában, ha mi szakítunk, vagy velünk szakítanak szeretnénk mindenáron „kiűzni” az életünkből a volt szerelmünk gondolatát is. Extrém megoldása a továbblépésnek?

Minden bizonnyal. Működik? Igen.

Muszáj teljesen elhatárolódunk az extől, és mindentől, ami rá emlékeztet. S valószínű, ha ő így viselkedik velünk szemben, hasonlóan ezt a stratégiát alkalmazza.

2. Lépés: A Push/Pull elmélet

Amikor szakítanak velünk mi az első időszak legfőbb cselekvésmodellje, amit ösztönösen alkalmazunk?

Természetesen ilyenkor indulnak be a kétségbeesett intuíciók, mint a telefonhívások, vagy hogy elkezdünk folyamatosan írni a volt párunknak.

Ebből adódóan pedig beindul egyenesen arányosan a taszítás is, vagyis minél többször kerülünk szerelmünk látószögébe valamilyen úton-módon, annál inkább taszítjuk őt, annál inkább fog elkerülni minket.

Ennek elkerülése érdekében pedig muszáj változtatni a megközelítés módján, ha valaha szeretnénk, hogy még szóba álljon velünk az exünk.

Mi a Push/Pull elmélet lényege?

A „Push”, vagyis „Tolni” kifejezés ebben a kontextusban azt jelenti, amit ösztönösen csinálunk, ha szakítanak velünk. Elkezdjük bombázni Sms-ekkel, mint például: „hiányzol!”, „még mindig szeretlek”, „csak rád gondolok!” blablabla.

Ezzel teljesen eltoljuk magunktól a kívánt személy vágyakozását, nem leszünk izgalmasak, inkább rendkívül idegesítővé válunk a szemében.

Vagyis „túltoljuk” magunkat, ennek egyenes következtetéseképp eltoljuk magunktól volt barátnőnknek/barátunkat.

Ezzel szemben a „Pull”, vagyis „húzni” hozzáállás lényege, hogy olyan dolgokat teszel, amivel magadhoz húzod Őt, felkelted az érdeklődését.

Ennek a két elméletnek a kombinációja pedig megteremti a balanszt, ami lehetővé teszi, hogy csak annyit adj magadból, amennyi érdekes és ezáltal felkelted az érdeklődését és megteremted annak lehetőségét, hogy újra beszélni akarjon veled.

Muszáj lesz tehát eltűnődni azon, hogy a Te mérleged hogy áll éppen.

Amennyiben nem beszél veled, el kell gondolkodnod, hogy mennyire erős a „Push” a jelenlegi stratégiádban. Felmerülhet tehát a kérdés, hogy hogyan lehet ezt a leghatásosabb módon egyensúlyba hozni?

Erre a legjobb taktika az érdektelenség éreztetése!

Teljesen egyszerű: próbáld meg 21-45 napig teljesen ignorálni az exedet. Keltsd fel benne a hiányérzetet, hogy érdekelje, hogy hogy vagy, mit csinálsz.

Ehhez a minimum idő 3 hét, vagyis 21 napig ki kell bírnod, hogy nem keresed őt, valamint ha keres, nem reagálsz rá. Nem hívod vissza, nem válaszolsz az üzenetire, BÁRMIT is csinál, ignoráld őt az életedből.

Mit érünk el vele? Hogy a volt párunk szegje meg a szakítás utáni „nem keresem” szabályt.

Ha kibírjuk a három hetet, hiszen nagy erőfeszítés árán sem válaszolunk a hívásaira, annál nagyobb lesz a meglepetés ereje és a boldogság érzése volt párunkban, mikor újra kapcsolatba szeretnénk lépni Vele.

3. Lépés: Saját magunk „újraépítése”

Nos, senki nem szeret lelki és fizikai „ronccsal” beszélgetni! Ez egy fő szabály.

Ennek értelmében pedig rendbe kell hoznunk magunkat a szakítás után, hogy érdemes, izgalmas és kellemes legyen velünk beszélgetni, vagyis ideális partnerek legyünk számára.

Ehhez pedig 3 szinten kell önvizsgálatot tenned és javulást mutatnod:

 • Fizikai
 • Lelki
 • Személyiség jegyei szinten

Adunk néhány ötletet, hogy mit értünk ezen, hogy mire kell ügyelned, mikor úgy határozol, hogy szeretnél ezen változtatni.

Először is fizikai szinten kell változást mutatni, hiszen ez az, amit először észrevesznek az emberek és a volt párod is. Szerinted melyik vonzóbb egy nő/férfi számára?

TESTALKAT: (PÉLDÁK)

HAJ: (PÉLDÁK)

ÖLTÖZKÖDÉS: (PÉLDÁK)

MOSOLY, FOGAK (PÉLDÁK)

Lelki szinten

Jegyezd meg jól: Érezd a Zent! Ahhoz az elkötelezett és kitartó munkához, hogy visszanyerd szerelmed szívét, meg kell találnod a lelki harmóniát.

Ezzel lehetőséget adsz magadnak arra, hogy rácsodálkozz minden apróságra, amit a barátnőd/barátod mond, vagy tesz.

Szükséges megteremteni a lelkibékédet, és tudnod kell, hogy ez a folyamat nem egyik napról a másikra fog megtörténni.

Muszáj türelmesnek lenned és nemcsak magadhoz, de hozzá is. A szakítás rengeteg változtatást jelent az emberek életében, legfőképp lelkileg.

Párunk dühös lehet, ezáltal mondhat, vagy tehet olyan dolgokat, melyekkel megbánt minket.

Légy türelmes, ez az út nem lesz gördülékeny. Sok buktató vár rád, de ahhoz hogy nekiindulj szükséges megtalálnod a lelki harmóniádat.

A személyiség változtatásának szintjén meg kell állni egy pár percre. Mit gondolsz, ez mit jelenthet? Mit gondolsz a saját értékeidről?

Mit gondolsz, ugyanaz az ember vagy, mint mielőtt szakítottatok? Érdekes lehetsz még a számára? Ez alatt pedig nem az alap személyiségjegyekről beszélünk.

Azokról a tulajdonságaidról, értékeidről van szó, melyekkel nemcsak visszaszerzed, hanem meg is tartod a szerelmedet. Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, ugyanakkor azok az emberek, akik hasonlítanak, azok tudják talán igazán megérteni egymást.

Ha végigolvasod ezt a cikket, feltételezem, a tökéletes párja szeretnél lenni szerelmednek. Ehhez például meg kell tanulni kommunikálni az ő kedve szerint.

Nem szabad irányítani a témát, érdeklődni kell. Minél többet kérdezel, annál inkább tudod majd, hogy mire vágyik ő, mivel lehet leginkább a kedvére tenni.

Mindig kérdezz kettővel többet, és írj listát! Tudd meg mit szeret, mire vágyik, mi érdekli. Óriási segítséget jelent a későbbiekre nézve is, végül de nem utolsó sorban segít abban, hogy te is érdeklődhess a dolgok iránt, melyekből felkészülhetsz és megcsillogtatod a tudásodat! Mindenkit lenyűgöz az intelligencia!

4. Lépés: Az árapály-elmélet

Eddig rengeteg tippet olvashattál, melyek segítik a tervedet, hogy hogyan szerezd vissza volt szerelmedet. De talán ez az utolsó lépés a legfontosabb szakasza a stratégiádnak.

Fontos azonban tisztázni, hogy ez az elmélet üzenetek szintjén működőképes! Miért? Mivel jelenleg az üzenetküldés a legfontosabb kommunikációs csatorna! Például, ha hívod őt, az már túl agresszívnak tűnhet.

Egy-egy sms viszont igen vonzóvá tud tenni egy-egy gondolatot, tettet, vagyis a finom megközelítés egyik változata jelenleg. Ha az árapály-elméletre gondolunk, úgy a legegyszerűbb megértenünk, ha elképzelünk egy tengerpartot.

Egyésznap csak állunk a tengerparton, a víz finoman visszahúzódik, majd az idő előrehaladtával természetesen és finoman a lábunkat mossa.

Pontosan ezt a finom, láthatatlan változást kell átvezetned az üzenetküldési szokásaidba.

Meg kell bizonyosodnia az exednek, hogy minden természetesen, görcsmentesen történik. Üzenetküldési stratégiában ez a folyamat például így nézne ki:

 1. Nap: 1 üzenetváltás oda-vissza
 2. Nap: 2 üzenetváltás oda-vissza
 3. Nap: 5 üzenetváltás oda-vissza
 4. Nap: 7 üzenetváltás oda-vissza

Próbáld ki, hatásos módszer! A legfontosabb a természetesség és görcsmentesség, ez mindennek az alapja.