A párkapcsolatok világa ingoványos terep. Egyikünk sincs túlságosan kisegítve, mikor a másik megértése a célja. A világ legnagyobb koponyáinak is nehezükre esik néha eligazodni a kapcsolatok útvesztőjében, hát még az egyszerű halandóknak, mint bármelyikünk. Mi mégis megkíséreljük a lehetetlent és megmutatjuk neked azokat az árulkodó jeleket, amikből kiderül, hogy az exed biztosan visszaakar szerezni téged.

Különböző nyelvet beszélünk

Nem kell hozzá atomtudósnak lenni, hogy rájöjjünk, a férfiak és a nők sok mindenben eltérnek egymástól. A két nem képviselői különbözőképpen kommunikálnak, és másképp adják át az információkat. Ezt nagyon fontos mielőbb elfogadnunk ahhoz, hogy megtudd állapítani, vajon az exed tényleg visszaakar-e szerezni.

Ahogy a férfiak kommunikálnak

Kezdjük is egy alapvető igazsággal: a férfiak elég egyszerűek. Általánosságban nagyon lényegre törően kommunikálnak, ami főleg akkor okozhat gondot egy párkapcsolatban, mikor a nő az érzelmek kimutatását várja tőlük. Egy dologban azonban nagyon tehetségesek: azt mondják a nőnek, amit valójában akarnak. Bizonyára mindannyian találkoztunk már az étteremválasztás kérdésével. Ilyenkor általában a nő nem tud, vagy nem akar dönteni és azt várja, a férfi vegye kezébe az irányítást.

Például:

Férfi: Mit szólnál egy jó olasz étteremhez?

Nő: Hát,.. nem is tudom… talán

Férfi: Vagy inkább ennél valami ázsiait?

Nő: Akár…

A férfiaknál ez a kérdéskör piszok egyszerűen működne egy fordított szituációban. Ez azért van, mert az első kérdésre egyből egyértelmű válasz érkezne:

Nő: Mit szólnál egy jó olasz étteremhez?

Férfi: Rendben, menjünk a Pasta Bellába!

Ez természetesen nem a nők ellen szól, pusztán egy megállapítás, hogy ilyen kérdésekben a férfiak általában határozottabbak és egyenesen megmondják, amihez kedvük van.

Ahogy a nők kommunikálnak

A nők sok esetben teljesen másképp fejezik ki a gondolataikat, mint a férfiak. Kanyarodjunk is vissza a „hova menjünk enni” kérdéskörhöz.

Mi lehet az igazi oka annak, hogy sokszor nehezebben döntenek ilyen helyzetekben? Nos, általában két dolog miatt:

 1. Azt akarják, hogy a férfi a megfelelő helyet válassza
 2. Azt akarják, hogy a férfi átvegye az irányítást, mert „ez a dolga”

 

Az első esetben a férfi látszólag teljes információhiányban van, ezért nehezen tudná kiválasztani azt a helyet, ami mindkettejüknek megfelel. Most viszont el kell mondjunk valamit: minden szükséges tudnivaló az urak birtokában van a döntéshez, csak nem figyeltek eléggé. Amikor a nők beszélnek, apró információ morzsákat hintenek el arról, mit gondolnak. A jelek mindig ott vannak, és a pasi jobb, ha nagyon figyel rájuk.

A nők többsége nem szereti direktben megmondani, mire vágyik, mert úgy gondolja, azt a férfinak magától is tudnia kéne. Persze ez nem azért van, mert gondolatolvasóknak tartják a párjukat, hanem úgy érzik, épp elég jelet adtak ahhoz, hogy a férfi kiolvassa az igazságot a sorok közül. De miért is csinálják ezt? A nők sokkal többre értékelik, az odafigyelés jelének tekintik, ha a társuk úgy jön rá, mit szeretnének, hogy azt nekik nem kell a másik szájába rágniuk.

De mielőtt belekezdek…

Valószínűleg útmutatást keresel, hogy hogyan tudnád az exed visszaszerezni. Lépésről, lépésre.

Ez egy hosszú folyamat, amely stratégiai gondolkodást, megfelelő tervezést, és bevallom, még egy kis szerencsét is kíván. Olyan összetett, hogy egyetlen cikkben leírni szó szerint lehetetlen.

Kattints az alábbi linkre a konkrét útmutatómhoz, amelyben mindent megtalálsz amire szükséged van ahhoz, hogy az Exed visszaszerezd.

 

 

Miért fontos, hogy értsünk egymás nyelvén?

Most, hogy átbeszéltük, mik a legfontosabb különbségek női és férfi kommunikáció között, talán kezd világos lenni Neked is, mire ment ki a játék. A párkapcsolatok nagy része azért ér véget, mert a két fél nem érti vagy rosszul értelmezi a másik jelzéseit. Ha ebben a pillanatban megkérdeznéd az exed, hogy hogy ment köztetek a kommunikáció, valószínűleg nem lenne hízelgő, amit válaszolna. Azonban még mielőtt gondolatban elkezdenénk hibáztatni a másikat jobb, ha belátjuk, az exünk és mi is közvetítettük a saját igényeinket, csak nem biztos, hogy megtudtuk fejteni a másik kódolt üzeneteit. Ugyanez a helyzet akkor, mikor arra próbálsz rájönni, vajon az exed tényleg visszaakar-e szerezni téged.

Mindig lesznek olyan jelek, amiket értelmezned kell és ez nem mindig lesz egyszerű. A következőkben megmutatjuk azokat az összetéveszthetetlen jeleket, amiket ha Te is érzékelsz, biztos lehetsz benne, hogy az exed azon mesterkedik, hogy újra együtt legyetek.

A „Három jel” szabály

Hadd meséljem el az egyik kedves barátom történetét. Nos, ez a barátom (nevezzük Petinek) régóta kinézte magának az egyik csoporttársát, Laurát. Beletelt egy kis időbe, amíg összeszedte a bátorságát és elhívta randizni a lányt, aki végül igent mondott. Laurát a randi végén egy tópartra vitte, ahol egymás mellett ülve beszélgettek, amikor a lány mélyen a barátom szemébe nézett.

Itt álljunk is meg egy kicsit. Mit gondoltok, hogy alakul a dolog? Két fiatal este, egy tó partján üldögél és mélyen egymás szemébe néznek. Nem kell elővenni azt, amit a hollywoodi romcom-okból megtanulhattunk, hiszen a saját tapasztalataink is azt mondatják velünk, hogy ilyenkor bizony szabad a csók. Ehhez képest Peti kezdte egy idő után úgy érezni magát, mint egy farkasszemet néző verseny döntőse. Mondanom sem kell, ő veszített. Laura tovább meredt rá, ő pedig zavarában azt tette, amit ilyenkor szokás; próbálta megcsókolni a lányt. Hamar rájött, hogy valamit nagyon félreérthetett, mert elhangzott ez a bizonyos mondat:

„Te meg mit művelsz?”

Miért is meséltem el pórul járt Peti barátom tanulságos történetét? Laura nem azért vette fel vele a szemkontaktust, mert azt akarta, hogy megcsókolja. Peti teljesen félreértette a lány jeleit. Tudom, hogy ez ijesztő lehet sokak számára, épp ezért nagyon fontos, hogy felismerjük azt a folyamatot, amit én „Három jel szabálynak” neveztem el.

Kicsit több, mint egy hét után általában látsz valamit, amit „jelnek” fogsz fel és izgatott leszel. Ha azonban bármit is okultál az előbbi történetből az az, hogy egy árva jeltől még ne várj csodát. Itt jön be a képbe a „Három jel” szabály.

Szóval, ha a volt pasid/csajod viselkedésében rábukkansz a lenti listából minimum három dologra, biztosan felszeretné melegíteni veled a káposztát. Ha csak 2 vagy elvétve egy-egy jelet ismersz fel nála, akkor sajnos ki kell ábrándítsalak, mert nem akar tőled semmi komolyat… egyelőre.

A szuper nyolcas

Miután megnéztük az alapvető különbségeket a férfi-női kommunikációban, és megismertétek a bűvös „Három jel szabályt” itt az ideje, hogy bemutassuk azt a nyolc csalhatatlan jelet, amiből biztosan kiderül, hogy az exetek minden erejével azon van, hogy visszakapjon titeket. Ennél azonban többet kaptok tőlünk, hiszen nem csak puszta leírást kaptok, de segítünk belelátni a másik fejébe és értelmezzük is azt, hogy a volt partneretek mit, miért csinál.

 1. Becézgetés

„Jó reggelt édesem!”

„Helló drágám!”

„Nekem oké szivi”

Becézgetésnek nevezzük az olyan szavak használatát, amelyekkel gyengédséget és bizalmas viszonyunkat akarjuk kifejezni valaki felé.

A kapcsolatotok alatt biztosan elhangzott már a volt párod szájából az alábbi becenevek valamelyike:

 • Drágám
 • Édesem
 • Kicsim
 • Nyuszi
 • Szívem
 • Bébi
 • Szerelmem

 

Általában azokat becézgetjük, akik fontosak számunkra, ezért ha az exed ezt teszi, valószínűleg érez még valamit irántad.

Mi jár a fejében, mikor ezt csinálja?

Különbséget kell tennünk aközött, ha a volt párod előszeretettel becézgeti a környezetében élőket, vagy pedig csak rád használja ezeket a bensőséges kifejezéseket. Tapasztalataink szerint mindkét eset gyakori, ezért jobb, ha tudod, hogyha az exed az a becézgetős fajta, akkor nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni a kedvességéből. Egy ilyen beállítottságú embernek nem igazán számít, kit hív például drágámnak, mert ezzel csak a közvetlen viszony meglétét fejezi ki, semmi mást. Ha viszont a kapcsolatotok alatt csak téged becézett és ezzel továbbra sem hagyott fel, akkor ez kifejezetten biztató számodra. Szakítás után ritkán hívjuk az exünket édesnek, kicsimnek, ezért ha ilyet tapasztalsz nála, akkor az érzelmei nem szűntek meg teljesen irántad. A kedveskedő fél azonban minden egyes alkalommal rizikót vállal az ilyen esetekben, hiszen nem tudhatja előre, hogy viszonyul majd ezekhez a másik fél. Így nem csak az érzelmek kifejezésére szolgál, ha az exed becéz, hanem egyben tesztel is téged.

 1. Kémkedés

A fiúk általában nem szeretik kifejezni az érzéseiket a haverjaik előtt. A nők ezzel ellentétben imádják kibeszélni a kapcsolat részleteit a barátnőikkel. Szinte terápiaként hat rájuk, ha társaságban beszélgethetnek az érzéseikről. Ennek köszönhetően a férfiak akár mérget is vehetnek arra, hogy van egy kém a környezetükben, aki részletekbe menően „jelent” az exének róla a szakítást követően.

Képzeljük el, hogy mit tennénk, mikor a szakítás után két héttel megszeretnénk tudni, hogy mi történt a volt partnerünkkel ezalatt az idő alatt. Ilyenkor néha túlságosan makacs tud lenni mindkét fél ahhoz, hogy egyszerűen megkérdezzék az exüket, hogy megy a sora.

Ilyenkor kerülnek képbe a társaság kémei, akiket a legkülönfélébb módszerekkel próbálnak bevonni a játékba. Például:

 • Egy Facebook üzenet formájában
 • „Véletlenül” összefutva az utcán
 • Egy kósza sms-sel
 • Valaki felhív, és te ki vagy hangosítva az exed jelenlétében

 

Ilyenkor akaratlanul is felmerül a kérdés, hogy melyik barátotok válhat a legegyszerűbben kémmé? Természetesen az, akivel az exed a legjobban van. Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de a volt pasid/csajod legjobb barátjának kötelező küldetése, hogy infót szállítson rólad a szakítás után. Épp ezért érdemes odafigyelni, hogy kinek mit mondasz, mert hidd el, előbb utóbb biztosan visszajut minden szaftos részlet az exed fülébe.

Miért örülünk mégis a kémkedésnek?

Nem nagy rejtély, hogy miért jó jel számodra, ha a barátok „megfigyelnek” téged. Ez ugyanis egyértelmű jele annak, hogy a volt párodat kifejezetten érdekli, hogy vagy és mit csinálsz. Sajnos azonban itt nem érnek véget a megpróbáltatások. Mindössze annyit mondunk, hogy a hogy az érdeklődése nagyon jó jel, és ha már érdeklődik, akkor valószínűleg érzi a hiányodat. Pont ez az oka annak, hogy kémkedni kezd utánad.

 1. Mindig ő keres téged

Mikor valaki nekünk üzen először reggel, és elalvás előtt velünk beszél utoljára, az mély érzésekről tanúskodik. Fogadni mernénk rá, hogy a szakítás után volt olyan nap, hogy ő is veled beszélt először vagy épp utoljára. Miután szétmentek, ez normál esetben nem marad így.

Biztosan te is észrevetted már, hogy amióta nem vagytok együtt, megváltozott köztetek a kommunikáció. Lehet, hogy anno azonnal visszaírt az üzeneteidre, de talán soha többé nem lesz ez így. Amíg kapcsolatban van az ember, addig a telefonbeszélgetések hemzsegnek a különböző témáktól, a párod hangja lelkes, élettel teli. Egy szakítást követően több a kínos csönd, a másik hangja sokszor szenvtelen lehet, épp ezért jó jel, ha ennek az ellenkezőjét tapasztalod. Biztató továbbá, hogyha mikor felébredsz, ő az első, aki sms-t ír, vagy a neten üzen neked.

Miért jó, ha ilyenkor gondol rád?

Ezeknek az apró jeleknek nagy jelentősége van. Azt jelentik, hogy ott vagy a gondolataiban és nem közömbös irántad. Egy szakítás utáni kommunikáció általában rideg vagy semleges, viszont ha nem múlnak a lefekvés előtti kedves üzentek, vagy a reggeli kedvességek, akkor az exed bizony még mindig fontos helyen tart számon téged az életében. Beszélni akar veled, érdeklik az életed történései. Ez viszont csak akkor erős jel, ha rendszeresen előfordul. A szándékai komolyságát jelzi, ha ő kezdeményezi a beszélgetéseket, az estek többségében ő hív fel vagy ír rád először.

 1. Apró érintések (persze csak négyszemközt)

Tegyük fel, hogy viszonylag rendszeresen találkoztok az exeddel. Ilyenkor beszélgetés közben előfordulhat, hogy óvatosan, szinte észrevétlenül ér hozzád. Például ha sétáltok egymás mellett az utcán, a keze a tiéd mellett himbálózik, néha finoman bele is ütközik. Elsőre véletlennek tűnhet, de újra és újra megtörténik, míg végül elkezdesz azon gondolkodni, mi van, ha azt akarja, hogy megfogd a kezét?

Gratulálunk Sherlock! Igen, ez egy valódi jel.

Az ölelésekről itt mindenképpen szót kell ejtenünk. Szerintünk alapvetően két típusuk van jelen az ilyen helyzetekben.

Az egyik fajta az, mikor az ellenkező nemű barátaidat öleled meg. Nem tart sokáig, csak egy apró ölelés és már el is engedtétek egymást. A másik típus az, ahogy azokkal az emberekkel ölelkezel, akik jelentenek valamit számodra. Ezek hosszabb ideig tartanak, és csak bizonyos idő után enged el téged.

Minden egyes alkalommal, mikor az exeddel megölelitek egymást, beindul a fejedben egy belső stopperóra. Pont ez az, ami segít megkülönböztetni egy hétköznapi ölelést egy olyantól, ami többet jelent. Mikor megöleled őt, az óra elindul, és mikor elváltok, te pontosan tudni fogod, mit jelentett. A belső órád megmondja, hogy van-e értelme reménykedni az újrakezdésben.

De mi járhat ilyenkor a fejében?

Mikor fizikai kontaktusba lép veled, az egy reakció arra, hogy valamivel beférkőztél a szívébe és veled akar lenni. Ez nem is lehetne nagyszerűbb számodra. A véletlen érintések, az elnyújtott ölelések és más aprónak tűnő, de fontos jelek egyszerűbbé tehetik a dolgodat, ha észreveszed őket. De most komolyan, próbáltál már egy mérges embert megölelni? Tuti, hogy nem sülne el túl jól. Persze anélkül is jól érezheti magát veled az exed, hogy ezt fizikailag is kifejezné. Mi csak annyit mondunk, hogy ha még egy kis ölelés is csurran-cseppen, akkor BIZTOSAN jó irányba megy a dolog.

 1. Sokat beszélgettek a kapcsolatotokról

Szeretnénk még az elején tisztázni; ebben az esetben nem a múltbéli dolgokról diskuráltok, hanem a jelenlegiekről. Arról, milyen most, a szakítás után. Ha a beszélgetéseitek alkalmával azt tapasztalod, hogy az ex csajod/pasid rendszeresen szóba hozza a jelenlegi helyzeteteket, akkor azt nyugodtan vedd biztató jelnek. Emlékezz csak vissza, mit mondtunk a férfiak és nők közti kommunikációs különbségekről. Míg a nők apró jelekkel utalnak arra, mit akarnak, addig a férfiak sokkal egyenesebben közlik ezeket a dolgokat. Mégis mindkét nem hajlamos arra, hogy mikor felhozza a „mi is van most velünk pontosan” témát, azzal valójában teszteli a másikat és a reakciójára kíváncsi.

Hogy csinálja?

Rafináltan. Általában megvan a pontos forgatókönyv erre az exed fejében és ügyesen hozza fel a jelenlegi tényállást. Ezt pedig úgy teszi, hogy utalgat egy olyan jövőre, amiben te is szerepelsz. Tegyük fel, hogy elmentek valahova vacsorázni. Nem romantikus helyre, de a kémia így is működik köztetek. Jól érzitek magatokat együtt és jó lenne, ha ez minél tovább tartana. Nos, akaratlanul is felötlik ilyenkor az ember fejében, hogy miként lehetne a jó érzés hosszan tartó? Egyértelmű, hogy akkor, ha megismétlitek a találkát. És vajon hogyan deríti ki a volt párod, hogy te is igényled-e ezt? Például:

 

Milyen lehet az igazi olasz tészta? Egyszer elmehetnénk Rómába megnézni, nem?

CS.A.P.D.A! Ez a mondat egyetlen célt szolgál, mégpedig azt, hogy kiderítse, mit reagálsz egy esetleges jövőbeli programra. Meddig tervezel vele? Hát jobb, ha tőlünk tudod: itt nincs helye tétovázásnak. Az egyetlen elfogadható válasz ebben az esetben a helyeslés. Ilyenkor megnyugszik, és azt érzi, nem gond, ha folytatja ezt a témát. És ez bizony piszok jó dolog.

 1. Hosszú és gyors válaszok

Beszéltünk már korábban az exszel váltott üzenetekről. Fontos a hosszuk, és hogy mikor érkeznek. Minél többet ír neked a volt párod és ezt minél gyorsabban teszi, annál jobban érdekled őt. Persze vannak esetek, mikor a másik elfoglalt, sok dolga van, vagy nem veszi észre az üzeneted. Ilyen előfordul. Ellenben ha egy héten belül nem válaszol neked, az már ad okot némi aggodalomra.

A jel, amit itt keresned kell, azok a gyors, nagy terjedelmű válaszüzenetek. Ha ezt konstans tapasztalod részéről, akkor ideje elkezdeni örülni, mert ez olyan, mintha a Szent Grált tartanád a kezedben.

 

Mit is jelent ez számodra?

Az anyatermészet limitált időt adott számunkra, ami az egyik legértékesebb tényezővé teszi ezt az életünkben. A gyors és hosszú üzenetek azt jelentik, hogy az exed nem kis szeletet áldoz rád az övéből. A párkapcsolatokban is felértékelődik ez a tényező, mert szeretnénk olyannal tölteni az időt, akivel ezt minőségileg megtehetjük. Nem pazarolhatjuk az életünket komolytalan kapcsolatokra és olyanokra, akikre nem érdemes. Ha az exed szán arra az idejéből, hogy hosszan és lehetőleg azonnal válaszoljon neked, akkor úgy érzi, megérdemled.

 1. Előnyére fordítja a barátságaidat

A kémkedést tárgyaló részben már kifejtettük, a barátoknak óriási szerepük lehet abban, hogy mennyi információval rendelkezik az exed. Minden szakításban van egy periódus, mikor szinte zéró a kommunikáció a két fél között. Ilyenkor az ember néha túl makacs és a másiktól várja, hogy először keresse. Tudod jól, miről beszélünk.

Az exedben ilyenkor valószínűleg felötlik a kérdés, vajon milyen az életed nélküle? Hiányzik-e neked egyáltalán? Ahhoz, hogy ez kiderüljön, félre kéne rakni a büszkeséget és nyitni a másik felé. De simán rákérdezni mégsem lehet, nem igaz? Ő legalábbis ezer százalék, hogy nem fog, inkább szenved.

Akkor mi lesz a megoldás?

A barátaid az exed egyetlen lehetősége, hogy leinformáljon téged. Biztosan vannak remek barátaid, akikben nem árt, ha megbízol. Mikor valamelyikükön keresztül kémkedik utánad a volt párod, és ő ezt megosztja veled, mindenképp érdeklődj a részletekről. Még a legártatlanabb „Hogy vagy? Hogy megy a sorod?” kérdések is jelentőségteljes információk lehetnek számodra. Azzal, hogy az exed a barátodhoz fordult a kérdéseivel vállalta a rizikót, hogy ő erről beszámol majd neked. Nem kérdezte volna meg ezeket a kémein keresztül, ha nem érdekelné igazán a válasz. De miért is olyan fontos ez neki?

Ez most ugye nem komoly? Ez a napnál is világosabb! Az exed kezdi felfogni, hogy már nem vagy vele és az élete szívás nélküled.

 1. Rózsaszín köd újratöltve

Tudod, hogy mire célzunk ezzel? Nos, ha még életedben nem hallottál volna erről, engedd meg, hogy felvilágosítsunk. A kapcsolatok elején még minden tökéletes. Sosem engeditek el egymás kezét, állandóan egymáshoz bújtok és csókolóztok. Az egész világ megáll körülöttetek és a játszóteretekké válik, minden csak rólatok szól. De sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk, mert sajnos ez az állapot nem tart örökké.

A rózsaszín köd elfedi a másik hibáit, és életed egyik legszebb korszakát éled, ezért nem törődsz semmilyen „földi dologgal”, mint például a problémák vagy nézetkülönbségek. Mikor azonban ennek vége, az eddig elfedett hibák egyszer csak láthatóak lesznek és ez beleülteti a bogarat a füledbe.

A viták veszekedéssé válnak…

Röpködnek a tányérok…

Igen, azt hiszem érted, miről beszélek.

 

Néhány pár van olyan szerencsés, hogy őszintén megtudják beszélni a problémáikat és együtt túljutnak a nehéz időszakokon. Vannak azonban olyanok is, akik sajnos erre képtelenek.

Nem fogunk ujjal mutogatni, de ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg ti is az utóbbi kategóriába tartoztatok. Félreértés ne essék, eszünkben sincs megölni a bulit, de ezek a tények. Az exed szeme elől ez a köd biztosan felszállt már, ezért nagyon fontos, hogy megjegyezz pár dolgot, és újra tudd éleszteni a tüzet.

Hogyan csináld?

Képzeljük el, hogy feljöttél erre az oldalra és épp azért olvasod ezt a hiánypótló párkapcsolati irományt, mert szeretnéd, ha újra jól kijönnél az exeddel. Nem szerezted még vissza, de elmondhatod, hogy a dolgok efelé alakulnak.

Aztán hirtelen észreveszel valamit. Ráeszmélsz, hogy az exed kezd újra úgy viselkedni, mintha megint a rózsaszín köd hatása alatt lenne. Igyekszik a kedvedben járni, jó fej veled és rendszeresen olyanokat ír neked, mint például

„Hiányzol”

„Alig várom, hogy találkozzunk”

Ezek elképesztően szuper dolgok, mert teljes mértékben megerősíthetnek téged valamiben:

ha ezek együttesen vannak jelen, akkor könnyebb a dolgod, mint gondolnád.

A volt párod kezdi újra érezni azt, amit a rózsaszín köd idején.

Tudod, ez mit jelent?

Azt, hogy közel az idő, hogy minden a legjobban alakuljon, és ti újra együtt legyetek.